DECLARATII KLAUS IOHANNIS despre VIZITA in POLONIA. “Vom discuta si tema securitatii cu referire in mod special la chestiunea Ucraina”.LIVE TEXT

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, ANIVERSARE, PNL, INFIINTARE, 140 ANI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a sustinut o declaratie de presa, inainte de plecarea in VIZITA OFICIALA in Republica Polona. 

UPDATE 18:18: “Sunt bucuros sa efectuez prima vizita la Varsovia ca Presedinte al Romaniei, la invitatia domnului presedinte al Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski. Relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european, cat si transatlantic, subliniata de existenta unui Parteneriat Strategic. Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de o cooperare si de o solidaritate in momente cruciale. 

Vizita va incepe maine dimineata cu o intalnire cu domnul Presedinte Bronisław Komorowski, urmata de intrevederi cu domnul Radoslaw Sikorski, Presedintele Seimului, apoi cu domnul Bogdan Borusewicz, Presedintele Senatului si, in fine, voi incheia ziua cu o intalnire cu comunitatea romanesca, o intalnire care are loc la sediul Ambasadei. Vineri dimineata urmeaza sa am convorbiri cu doamna Ewa Kopacz, Prim-ministrul Republicii Polone. 

Agenda discutiilor cuprinde discutii legate de evolutia relatilor bilaterale din punct de vedere economic, politic si militar.

Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia in cadrul UE si NATO cu accent pe cooperarea regionala. Vom discuta si tema securitatii cu referire in mod special, sigur, la chestiunea Ucraina.

Ambele state, atat Romania, cat si Polonia au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceea, cred ca exista premise ca, impreuna, Romania si Polonia, sa joace un rol important in configurarea cooperarii in NATO si UE cu partenerii din regiune.”

Presedintele KLAUS IOHANNIS va vizita POLONIA, la invitatia omologului sau BRONISLAW KOMOROWSKI. VIZITA OFICIALA este programata pentru doua zile, joi si vineri, se mai arata in comunicatul de presa publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: presidency.ro