KLAUS IOHANNIS va participa la SUMMIT-ul de la VARSOVIA. Programul presedintelui

Presedintele KLAUS IOHANNIS va participa, vineri si sambata, la SUMMIT-ul NATO de la VARSOVIA, iar duminica va avea o intrevedere cu omologul sau polonez, Andrzej Duda. Vineri, seful statului va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului Nord-Atlantic (NAC), la o demonstratie aeriana si la cina de lucru oferita sefilor de delegatie la Palatul Prezidential din Varsovia.

In cursul zilei de sambata, presedintele KLAUS IOHANNIS va participa la reuniunile pe tema Afganistan cu statele participante la misiunea Resolute Support. El va sustine sambata si o declaratie de presa, transmite Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI:  SUMMIT NATO VARSOVIA: LIDERII ALIANTEI NORD-ATLANTICE SE REUNESC VINERI SI SAMBATA IN POLONIA

Potrivit sursei citate, Romania pledeaza pentru cresterea atentiei NATO asupra regiunii Marii Negre, precum si pentru sprijinirea eforturilor aliate in plan regional de asigurare a stabilitatii si securitatii.

“In cadrul summitului se va pune un accent deosebit si pe aprofundarea cooperarii NATO cu partenerii estici, in special Ucraina, Georgia si Republica Moldova”, se arata in comunicatul citat.

Seful statului va sustine si continuarea politicii “usilor deschise” si va saluta invitarea Muntenegrului ca al 29-lea stat membru al NATO. Presedintele KLAUS IOHANNIS se va intalni duminica cu omologul sau polonez. “Consultarile cu presedintele Poloniei, Andrzej Duda, vor viza adoptarea de masuri, la cel mai inalt nivel, pentru adancirea si extinderea Parteneriatului strategic dintre Romania si Polonia, precum si discutarea modalitatilor celor mai eficiente de continuare a initiativelor regionale lansate de cele doua state”, se precizeaza in comunicat.

Sursa foto: presidency