KLAUS IOHANNIS va participa la SUMMIT-ul SECURITATII NUCLEARE de la WASHINGTON

Presedintele KLAUS IOHANNIS se va afla de miercuri pana sambata in SUA, unde va participa la SUMMIT-ul SECURITATII NUCLEARE, care va avea loc la Washington, informeaza Agerpres. Astazi, la ora 12,00, inaintea de plecarea in SUA, KLAUS IOHANNIS va face o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, inainte de plecarea spre Washington, unde participa la Summitul privind Securitatea Nucleara. Seful statului a subliniat faptul ca este nevoie de solidaritate si actiuni comune in fata amenintarilor teroriste.

“Din pacate, am vazut cu totii in ultima vreme cat de prezenta este amenintarea terorista in Europa si in intreaga lume. Atentatele care au zguduit recent orase si capitale europene pun in pericol nu doar securitatea fizica a cetatenilor nostri, ci sunt un atac impotriva valorilor si principiilor pe care le reprezentam. In fata acestei amenintari teroriste, care poate imbraca diferite forme, avem nevoie de solidaritate, responsabilitate si actiune comuna”, a declarat presedintele Romaniei.

STIRE INITIALA

In cursul zilei de joi, KLAUS IOHANNIS va vizita Memorialul Holocaustului si va participa la cina oferita de presedintele SUA, Barack Obama, la Casa Alba, in onoarea sefilor de delegatii prezenti la Summitul securitatii nucleare.

KLAUS IOHANNIS va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru si la discutia pe baza unui scenariu pregatit de organizatori care consta in prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear – furtul de material nuclear sau radioactiv de catre actori nestatali si utilizarea partiala a acestuia. La finalul summitului, presedintele KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa.

Tot vineri, KLAUS IOHANNIS se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanesti din Washington.

Sursa foto: presidency