KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, va sustine o declaratie de presa, luni seara, incepand cu ora 19.00, la sediul partidului. Desi nu au fost facute precizari cu privire la subiectul abordat de liderul liberalilor, cel mai probabil declaratia se va axa pe fuziunea PNL cu PDL, in contextul in care marti va avea loc Delegatia Permanenta a partidului.

La Delegatia Permanenta a PNL de maine se vor stabili ultimele detalii cu privire la fuziunea PNL cu PDL, in contextul in care Congresul comun va avea loc cel mai probabil in data de 26 iulie. La reuniunea de maine, liberalii vor discuta si despre ruperea USL din punct de vedere juridic.

Potrivit unor surse, la sedinta de marti nu se va decide si cine va fi prezidentiabilul PNL, deoarece inca nu au fost finalizate masuratorile sociologice care sa le indice liberalilor pe cine ar fi mai bine sa aleaga intre Klaus Iohannis si fostul lider al PNL, Crin Antonescu.

Citeste si: Sondaj INSCOP privind intentia de vot la alegerile prezidentiale

In schimb, Iohannis ar putea aduce precizari legat de proiectul de Statut pentru partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL. Statutul a fost deja finalizat, iar decizia politica o vor lua liderii partidelor la intalnirea de marti la care ar urma sa participe inclusiv președintele PNL, Klaus Iohannis, si presedintele PDL, Vasile Blaga. “Proiectul este finalizat, iar saptamana asta se va incheia prin decizia politica a liderilor. In primul rand este vorba de denumire (a noului partid, n.r.) si de semne. Restul este incheiat pentru tot ceea ce inseamna organizare”, au declarat surse pentru agentia Mediafax.

Citeste si: PROIECTUL STATUTULUI PARTIDULUI CARE VA REZULTA DIN FUZIUNEA PNL SI PDL A FOST FINALIZAT

Proiectul cuprinde intre altele dispozitii finale si tranzitorii care reglementeaza modul de functionare a conducerii centrale, dar si a filialelor judetene și locale, pana la primele alegeri interne care vor avea loc in 2017. Deasemenea, structura de conducere comuna va fi formata pe principiul paritar din reprezentantii structurilor de conducere actuale din cadrul PNL si PDL.

Conducerea democrat-liberala a votat inca din data de 2 iunie in favoarea fuziunii cu PNL, despre care a anuntat ca spera sa aiba loc inaintea scrutinului prezidential din toamna, iar Congresul Extraordinar al liberalilor din 28-29 iunie a confirmat la randul sau aceasta optiune.