KLAUS IOHANNIS: Avem nevoie de un MUZEU al COMUNISMULUI in Romania. UPDATE

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, NU ACCEPTA, MODIFICARI, CODURI PENALE, INTERES, PARLAMENTARI, PROMULGARE, SCHIMBARI, COD PENAL, COD PROCEDURA PENALA

Presedintele KLAUS IOHANNIS va face luni dimineata o vizita la depozitele de arhiva ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNAS), anunta Administratia Prezidentiala

UPDATE 10.30: “Am inteles ca si aici avem de a face cu o problema de fonduri. Aceasta este o problema care se poate rezolva relativ usor pentru a permite modernizarea arhivei”, a declarat KLAUS IOHANNIS la finele vizitei la arhivele CNAS.

“Este un lucru care se leaga de o idee de a mea un pic mai veche, am enuntat acum cateva luni un concept la care tin in continuare: un muzeu al comunismului in Romania, si cu siguranta aceasta arhiva va contribui si cu piese la aceast muzeu, dar si cu informatii.

Mi se pare foarte important sa nu trecem prea repede peste istoria noastra recenta. Nu am reusit sa cunoastem suficient de bine istoaria noastra recenta, si vorbesc aici de anii comunismului.

Este nevoie de o studiere mult mai atenta si in final de o reconciliere a noastra cu istoria noastra recenta”, a conchis seful statului.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: In dosarele CNSAS se afla MEMORIA COMUNISMULUI si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere 

stire initiala

“Arhivele fostei Securitati reprezinta o parte din istoria poporului nostru. Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati. Maine (luni – n.r.) voi vizita arhivele pastrate de CNSAS la Popesti-Leordeni. CNSAS detine, dupa Germania si Polonia, a treia arhiva ca marime, preluata de la fostele servicii secrete comuniste.

In aceste dosare se afla memoria comunismului si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere. Dimpotriva, ea va avea o contributie importanta la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timisoara imediat dupa alegeri”, spune seful statului, in mesajul postat duminica pe Facebook.

Astfel, presedintele se va afla la ora 10.00 la depozitele CNSAS din Popesti Leordeni, judetul Ilfov.

CITESTE SI: Iohannis, la Iasi: O natiune puternica nu se poate hrani doar cu momentele sale emblematice din trecut. VIDEO 

Sursa foto: presidency.ro