KLAUS IOHANNIS: Victor Ponta are tendina de a arunca VINA in curtea Opozitiei pentru ce nu functioneaza

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarant luni seara la emisiune “Vorbeste liber!” de la TVR ca premierul Victor Ponta are tendinta de a arunca vina “in curtea” opozitiei pentru lucurile care nu functioneaza.

“Nu este treaba noastra sa tragem de maneca pe un ministru ca sa accelereze anumite proceduri. Trebuie sa o faca el ca sa functioneze lucrurile bine, iar atunci cand nu functioneaza, Opozitia are nu numai dreptul, are chiar obligatia sa spuna ca un lucru sau altul nu functioneaza. Exista insa, am constat, o tendinta la prim-ministrul Victor Ponta de a arunca vina, culmea, in curtea opozitiei, care nu are alt instrument decat de a spune ca lucrurile nu merg bine”, a spus Iohannis, comentand replica premierului la criticile aduse de Opozitie in ceea ce priveste manualele scolare.

Iohannis a mai declarat ca Ponta ar trebui sa-si insuseasca criticile Opozitiei. “Domnul prim-ministru reuseste de fiecare data sa gaseasca alti vinovati decat Guvernul pe care il conduce, ineficient il conduce, trebuie sa recunoastem acest lucru, si probabil prin aceste incercari de a da vina pe Opozitie domnia sa are impresia ca va fi vazut mai bine in populatie. Eu pot sa-l asigur ca lucrurile nu stau asa. Orice nu functioneaza de care se ocupa Guvernul trebuie sa-si insuseasca critica”, a declarant Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Ca viitor presedinte voi fi GARANTUL consolidarii Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA

“Faptul ca de cateva saptamani prim-ministrul Victor Ponta umbla prin tara si da chei la microbuze care sunt gandite pentru transportul elevilor nu vine sa suplineasca lipsa de manuale, nemaivorbind de faptul ca pentru aceste microbuze de multe ori nu sunt soferi, nu sunt bani pentru carburanti”, a mai spus Iohannis.

Liderul PNL s-a referit si la relatia pe care o va avea cu premierul Victor Ponta in situatia in care va fi ales presedinte. “In momentul in care voi deveni presedintele Romaniei, Victor Ponta este prim-ministru. O zi sau o luna sau un an, nu pot sa va spun eu acum si nu poate nimeni sa va spuna, acea perioada cat este prim-ministru Victor Ponta eu voi colabora cu el institutional corect, fara trocuri politice, fara coabitari, fara nimic altceva, dar dorinta mea politica este sa se schimbe Guvernul fiindca eu vreau sa am un Guvern cu care nu sa lucrez institutional corect, ci foarte bine, ca sa incepem sa rezolvam problemele. Nu va imaginati ca stam si ne uitam si asteptam sa plece singur”, a spus Iohannis.

Iohannis a aratat ca schimbarea Guvernului ar putea fi facuta printr-o motiune de cenzura pentru care ar fi necesara schimbarea majoritatii in Pralament, insa nu prin migratie politica. “Nu cred ca prin migratie politica, sunt mai multe partide in Parlament, ele isi pot schimba optiunea, dar asta nu este o problema pe care o dezbatem acum. Nu este problema mea de acum, problema mea de acum este sa castig Presedintia dupa care vom vedea care este situatia in Parlament, cum se schimba atitudinea in Parlament, daca se schimba. Noi nu putem sa obligam pe nimeni sa-si schimbe viziunea politica in Parlament. Cum eu, din calitatea de presedinte, nu voi face ce au facut altii sa oblig anumite partide sa schimbe partea si sa formam un Guvern. Nu presedintele obliga partidele sa schimbe sau sa se schimbe majoritatile. Aceste lucruri se vor face intre partide, dar asta nu inseamna ca nu pot sa-mi exprim dorinta de a avea alt Guvern”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu s-a mai intamplat pana acum sa inceapa clasa intai fara MANUALE

Iohannis a mai declarat ca nu are nicio “solutie imorala” si ca deocamdata nu se analizeaza eventualele aliante post-electorale. “Nu lucram pe aceasta chestiune si nu ne-am gandit la o solutie concreta fiindca ea acum este inutila. Acum avem o alianta care este la Guvernare si avem Opozitia, destul de impartita intre partide. Se poate rediscuta chestiunea dupa alegerile prezidentiale. N-ar rost sa facem acum scenarii daca si cu parca. Atunci, cand va fi situatia, partidele vor incepe discutiile si vor vedea ce solutii sunt posibile”, a spus Iohannis.