KLAUS IOHANNIS: VICTOR PONTA este un om al GASTILOR de partid

Klaus Iohannis prezidentiabilul ACL a declarat, miercuri seara, la Campulung Moldovenesc, ca Victor Ponta este un om manevrat de structuri, un om al gastilor de partid, in timp ce presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus ca Victor Ponta va manca floricele si in al doilea tur de scrutin.

Klaus Iohannis a spus, in fata a aproximativ 2.000 de sustinatori la un miting in Campulung Moldovenesc, ca PSD a oferit “circ” cu asa-zisele autosuspendari si s-a intrebat daca acesta este un partid serios. “Ne-a oferit circ cu acele autosuspendari. Asta e partid serios? Cu Victor Ponta in frunte, un om manevrat, om al gastilor de partid”, a spus Iohannis.

CITESTE SI: IOHANNIS: Trebuie sa avem RELAXARE FISCALA adica taxe si impozite mai putine si mai mici 

El a aratat ca Victor Ponta nu a parasit inca functia de presedinte al partidului si ca deja au inceput luptele pentru preluarea formatiunii. “Nici nu a plecat din functie si s-au aruncat ca lupii pe conducerea partidului. Victor Ponta e manevrat de structuri si vrea sa fie presedinte?”, a spus Iohannis.

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a transmis lui Victor Ponta ca, desi era foarte sigur ca va bea coca-cola si va manca popcorn in turul I, candidatura lui este afectata de scandalurile legate de Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea.

“Era asa sigur ca va bea coca-cola si va manca popcorn in turul I, dar au grija Hrebenciuc si Dragnea si ceilalti ciraci care au furat padurile Moldovei sa manance Ponta floricele si in turul doi”, a spus Blaga. El a mai spus ca PSD nu s-a schimbat, iar cei tineri sunt mai rai decat cei batrani si ca Ponta a ramas tot omul lui Duicu, Hrebenciuc, Cosma si Mazare.

Blaga le-a transmis sustinatorilor sa nu le fie frica de presiunile la care sunt supusi de PSD si le-a multumit alesilor locali care nu au parasit PDL sau PNL si au ramas in partide. In luna august, Victor Ponta declara ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua “popcorn si bautura racoritoare”, si se va uita la dezbaterile intre “doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Daca voi ajunge presedinte nu voi iesi la televizor sa ma cert cu premierul 

Ulterior, Ponta a spus ca aceasta exprimare, cu popcorn-ul in turul intai al alegerilor prezidentiale, a constituit o “gluma proasta”, pe care a regretat-o imediat. Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, miercuri, ca va candida in tandem cu Liviu Dragnea pentru functiile de presedinte executiv si, respectiv, presedinte al PSD, in cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc “dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei”.

Ulterior, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul ”nu va ramane la mana niciunui combinator”.

Sursa foto: adevarul.ro