KLAUS IOHANNIS: VICTOR PONTA trebuie sa demonstreze ca tema STATULUI DE DREPT nu este doar “O POVESTE”

Presedintele PNL si candidatul ACL la prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca ii solicita public lui VICTOR PONTA sa faca o serie de demersuri pentru a demonstra ca tema STATULUI DE DREPT nu este doar “O POVESTE”.    

“Solicit public presedintelui PSD Victor Ponta sa faca urmatoarele demersuri: sa-si trimita colegii parlamentari in Parlament si sa voteze pentru incuviintarea urmaririi penale sau arestarii, dupa caz, peste tot unde este in discutie. Am avut saptamana trecuta, luni, o situatie unde s-a cerut un vot si PSD-ul a boicotat sedinta neprezentandu-se. Ar fi un gest prin care PSD-ul si Victor Ponta ne-ar arata ca pentru ei conteaza statul de drept. O a doua chestiune este legea amnistiei si gratierii. Solicit celor in drept sa puna in discutie in Parlament de urgenta, de preferat maine (luni – n.r.) aceasta lege care in proiect exista si sa mearga intreg PSD-ul sa voteze impotriva impreuna, desigur, cu toti parlamentarii ACL pentru a termina o data pentru totdeauna povestea cu aceasta lege a amnistiei si gratierii”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Trebuie sa SCHIMBAM modul in care se ALEGE Parlamentul

Totodata, KLAUS IOHANNIS a declarat ca VICTOR PONTA trebuie sa precizeze cum va proceda in cazul in care va ajunge presedinte in privinta politicienilor condamnati pentru fapte de coruptie.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: De la Cluj trebuie sa dam SEMNALUL SCHIMBARII inca din primul tur al prezidentialelor

“Cred ca ar fi un gest oportun, din partea candidatului Victor Ponta de aceasta data, sa ne spuna clar si in public daca domnia sa, in cazul in care ar ajunge presedinte al Romaniei, ar gratia politcieni condamnati pentru fapte de coruptie sau nu. Aceste lucruri sunt importante pentru a vedea in ce masura candidatul Victor Ponta si PSD cred in ceea ce afirma si anume in statul de drept”, a spus candidatul ACL la prezidentiale.