Klaus Iohannis: Voi convoca referendum pentru justiție în 26 mai! Golăneala guvernului PSD a depășit orice limită

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va convoca referendum pentru justiție în 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, pentru că „așa nu se mai poate”, iar “golăneala guvernului PSD a depășit orice limite”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Palatul Cotroceni că va convoca Referendumul pe Justiție pe 26 mai. ”Este cert. Voi convoca un Referendum pentru data de 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul împotriva Justiției.declanșat încă de când a preluat guvernarea. De această dată pesediștii vor să dea OUG pe Codurile Penale.

Golăneala guvernului PSD de joi a întrecut orice limită. Nu trec trei zile fără să dea Ordonanță într-un domeniu sau altul. Nu e nici în spiritul Constituției, nu servește nici echilibrului democratic al puterilor în stat ca Guvernul să apeleze atât de des la OUG. Ele, practic, și-au pierdut menirea esențială și au devenit în timpul acestui accident regretabil al democrației, care e guvernarea PSD, un instrument folosit abuziv în exces, eludând astfel orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a OUG. 

Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum. Diletantismul și incopetența caractearizează modul în care guvernează PSD. Când aceste trăsăturise împletesc cu intenția de a legifera în interesul infractorilor, fie ei și lideri de partid, atunci avem premisele unui dezatru pentru România.

E complet nejustificată urgența pe care Guvernul să o dea acestor ordonanțe”, a zis Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency