KLAUS IOHANNIS: Vreau sa fiu un PRESEDINTE MEDIATOR si INTEGRATOR

KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

Candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, a declarat ca vrea sa fie un PRESEDINTE “MEDIATOR SI INTEGRATOR”, pentru ca in Romania ultimilor zece ani “a fost prea multa disensiune, au aparut prea multe falii si acest lucru trebuie sa se schimbe”.

“Eu vreau sa facem alta politica in Romania, vreau sa lucram cu totii impreuna, nu unii impotriva celorlalti, pentru a schimba starea lucrurilor. Vreau sa fiu un presedinte care nu vorbeste despre statul de drept, eu voi fi un presedinte care garanteaza statul de drept. Eu nu vreau sa povestesc despre independenta Justitiei, eu voi fi un presedinte care garanteaza independenta Justitiei”, a afirmat Iohannis in discursul rostit luni, la Romexpo, la o intalnire a conducerii ACL cu electoratul bucurestean.

Iohannis a spus ca, desi nu are atributii executive in reformarea unor domenii precum educatia, sanatatea, sistemul de pensii, va avea grija sa existe o dezbatere in spatiul public pentru a valorifica toate resursele existente in aceste domenii.

Citeste si: Klaus Iohannis se intalneste luni cu filialele PNL si PDL din Bucuresti si Ilfov. Marti se va afla la Alba Iulia

Iohannis a adaugat ca vine de la Sibiu la Bucuresti pentru a schimba politica in Romania.

“Am demonstrat in Sibiu ca se poate. Se poate face administratie corecta si pentru oameni, se poate face administratie fara coruptie, se pot face proiecte fara galagie, fara spectacol, cu seriozitate. Voi demonstra ca se poate in toata Romania”, a sustinut KLAUS IOHANNIS, potrivit Agerpres.

In alta ordine de idei, Iohannis a criticat prestatia guvernului condus de VICTOR PONTA.

“Intreb Guvernul Ponta de ce nu am facut niciun pas in directia Schengen, de ce nu avem nicio reactie autentica si serioasa in problema Ucrainei. Sunt vecinii nostri si noi tacem. Romania prospera, cu totii ne dorim. Cum sa obtinem asa ceva cu Guvernul Ponta, care toata ziua buna ziua ne povesteste la televizor intr-un fenomen care se numeste teleguvernare”, a afirmat candidatul ACL la prezidentiale.

La randul sau, copresedintele ACL si presedintele PDL VASILE BLAGA sustine ca premierul are de unde sa compenseze scaderea incasarilor la buget daca reduce CAS.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: NU voi incheia nici un fel de PACT DE COABITARE cu VICTOR PONTA, daca ajung la Cotroceni

“Cand spuneam ca nu vrea sa reduca CAS-ul, aveam dreptate. VICTOR PONTA are bani, are de unde compensa scaderea de incasari daca reduce CAS-ul. Nu are decat sa reduca hotia de la baronii lui, evaziunea fiscala. Nu are decat sa reporneasca investitiile, sa creeze locuri de munca”, a spus Blaga.

Au mai rostit alocutiuni prim-vicepresedintele PDL CATALIN PREDOIU, vicepresedintele liberal LUDOVIC ORBAN si vicepresedintele democrat-liberal MIHAI RAZVAN UNGUREANU.