KLAUS IOHANNIS, declaratii de presa: NU facem alianta cu PSD. Fara masuri de stanga- LIVE TEXT

UPDATE ORA 19.41: Nici unul(n.r.- Iohannis) , nici altul(n.r.- Antonescu), nu avem un program pentru prezidentiale. E si firesc, avand in vedere ca inca nu s-a stabilit nimic concret. Dar oricare ar fi desemnat , trebuie sa mearga pe linia partidului. (…) Nu vad nicio amenintare pentru acest proiect.

UPDATE ORA 19.40:  Nu cred ca Inspectoratele Scolare trebuie descentralizate.

UPDATE ORA 19.37: Noi vrem sa venim cu un proiect care sa puna Romania pe picioare. Nu vrem sa facem alianta cu PSD, vor fi masuri de dreapta si pentru paturile defavorizate. Nu vom aborda masuri de stanga.

UPDATE ORA 19.35: Noi vrem sa fim pregatiti, nu sa venim nepregatiti la Guvernare, asa cum s-a intamplat nu demult. Sunt increzator ca vom reusi.

UPDATE ORA 19.31: Despre cum trebuie sa arate viitorul presedinte

Articulatiile proiectului Iohannis presedinte nu pot deriva decat din Congresul PNL. (…) Presedintele nu trebuie sa fie jucator sau apatic, ci mediator. Acesta trebuie sa continue marile directii strategice pe care merge tara noastra. (…) Partidul isi va alege conducatorul , nu vechiul conducator pe noul. Deci, nu imi pun probleme daca plec(n.r.- la Cotroceni).

UPDATE ORA 19.26. Este posibila.(n.r- reducerea CAS fara majorarea impozitelor) Guvernul Ponta n-are niciun fel de strategie. Relaxarea fiscala nu se poate aplica punctual si scos din context, ci la pachet si cu masuri de compensare pe termen scurt, mediu. (…) Aceasta este o masura electorala.

UPDATE ORA 19.25: Acum facem unificarea dreptei prin fuziunea PNL-PDL.

UPDATE ORA 19.24: USL nu mai exista , deci trebuie sa fie desfiintat.

UPDATE ORA 19.20:DESPRE FUZIUNEA CU PDL

Nu discutam despre nume si sigle. Discutam deocamdata despre continutul statutului, iar acesta va fi pus la dispozitie membrilor nostri pentu a se veni cu sugestii, propuneri. (…) Daca vor fi cereri bine motivate ele vor fi luate in discutie de comisia mixta.

UPDATE ORA 19.18: DESPRE procesul cu ANI

Legea este in domeniul care a fost invocat de ANI. Nu am niciun termen la Inalta Curte. Aceasta mi-a solicitat o intampinare, iar din aceasta faza dureaza un an sau doi. Nu ma astePt la un termen foarte curand, insa nu sunt nici ingrijorat. Speta este foarte clara, asa cum au aratat si primii judecatori.

UPDATE ORA 19.17:DESPRE POTENTIALUL CANDIDAT PNL LA PREZIDENTIALE

Am infiintat o comisie tehnica, tocmai pentru a nu pune candidatii in cauza sa se ocupe de sondaje. A fost comandat sondajul, va fi finalizata in cursul saptamanii viitoare.

UPDATE ORA 19.15: DESPRE OUG pe invatamant

Asteptam ca Avocatul Poporului sa nu fie de acord cu acest proiect. Daca nu se va intampla nimic, vom lua atitudine. Este inadmisibil sa lasam o astfel de modificare nepregatita, nesanctionata. Vom veni cu o motiune simpla.

UPDATE ORA 19.13: Despre modificarea codului fiscal

Daca Guvernul a publicat un proiect, noi, liberalii, solicitam guvernului sa revina la capitolele de impozitare auto si sa reduca la autoturismele mici si medii acea crestere nesustenabila care aparuse in proiect. Acest fenomen de a veni cu un proiect, de a retrage, arata ca nu exista niciun fel de strategie.

UPDATE ORA 19.10: DESPRE CAS REDUS:

Aceasta masura trebuia pregatita din timp. Guvernul Ponta nu si-a facut temele, dovada ca FMI nu a acceptat aceasta masura. Mediul de afaceri nu stie ce se intampla. Acesta are nevoie de climat de incredere si predictibilitate, care nu sunt date in acest moment. Nu stim ce face Guvernul. Nu vedem niciun fel de strategie la Guvernul Ponta. Temerea noastra este ca dca CAS-ul SE APLICA ODATA cu inceperea campaniei s-ar putea sa se termine odata cu alegerile.

UPDATE ORA 19.07: DESPRE OUG pe invatamant

Avem de-a face cu o teleguvernare. (…)Avem nevoie de o stabilitate a legislatiei si o finantare corespunzatoare a sistemului educational. Trebuia sa existe o dezbatere larga , in special cu universitatile si societatea civila. Propunem descentralizarea invatamantului, depolitizarea si finantarea invatamantului. Astlfel, nu vom avea un sistem de invatamant performant. Pentru asta avem nevoie de consens.

UPDATE ORA 19.05: Competitivitatea Romaniei nu poate creste decat avand un sistem de invatamant sanatos. Dar pentru asta, este nevoie de consens politic, de o abordare responsabila nu asa cum a fost PANA ACUM. Astazi, voi vorbi de OUG a modificarii legii euducatiei, voi vorbi despre CAS redus cu 5 puncte procentuale.

STIRE INITIALA:KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTELE PNL, va sustine o conferinta de presa din interiorul sediului PNL din Sos. Kiseleff. Declaratiile liderului liberal incep la ora 19.00 si vor fi transmise in format LIVE TEXT pe site-ul nostru.

Cel mai probabil conferinta lui Iohannis se va axa pe fuziunea PNL cu PDL, in contextul in care marti va avea loc Delegatia Permanenta a partidului.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Frantei

La Delegatia Permanenta a PNL de maine se vor stabili ultimele detalii cu privire la fuziunea PNL cu PDL, in contextul in care Congresul comun va avea loc cel mai probabil in data de 26 iulie. La reuniunea de maine, liberalii vor discuta si despre ruperea USL din punct de vedere juridic.