KOVESI da in judecata ANTENA 3 pentru ATAC la viata personala si cere daune morale de la GADEA, BADEA si CIUVICA

KOVESI a dat in judecata ANTENA 3 pentru ATAC la viata personala

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, da in judecata postul Antena 3 si cere daune morale in valoare de 250.000 de euro, dupa ce mai multi jurnalisti ai postului i-au adus multiple atacuri la persoana, afirmand printre altele ca a luat mita in cazul Bercea Mondial- Mircea Basescu.

Sesizarea Laurei Codruta Kovesi a fost inregistrata, miercuri, la Judecatoria Sectorului 1. Urmeaza sa se stabileasca un prim termen de judecata. 

Procurorul sef al DNA le cere daune materiale lui Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Radu Tudor, Mircea Badea si alti jurnalisti ai postului Antena 3 pentru multiple atacuri la persoana.

Astfel, postul de televiziune Antena 3 detinut de familia lui Dan Voiculescu, realizatorii TV, Mugur Ciuvica, Mihai Gadea, Radu Tudor, dar si Razvan Savaliuc, fost jurnalist la cotidianul Ziua, au fost actionati in judecata de procurorul sef al DNA. Postul Antena 3 este reclamat pentru afirmatii defaimatoare privind viata privata a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Mondo News iti recomanda si: BOMBA! PRESEDINTELE BASESCU AR PUTEA DEMISIONA!

Kovesi a precizat pentru gandul.info ca a solicitat daune de 1 milion de lei, aproximativ 250.000 euro dar in cazul in care va castiga procesul va dona banii in scopuri caritabile. Seful DNA a explicat ca decis sa actioneze in instanta postul TV din cauza afirmatiilor defaimatoare facute la adresa sa in legatura cu viata privata. ”Orice persoana care va face afirmatii mincinoase sau defaimatoare sa-si asuma responsabilitatea si sa suporte consecintele legale. Daca voi castiga procesul voi folosi banii in scopuri caritabile. Suma ceruta reprezinta de fapt o sanctiune pentru cei care fac afirmatii mincinoase si denigratoare pe care este normal sa o suporte orice persoana cand nu isi verifica infirmatiile”, a declarat Kovesi pentru gandul.info.

In cererea de chemare in judecata Kovesi precizeaza ca i-a fost afectata imaginea si viata personala, mentionand ca emisiunea prezentata de Antena 3 si sustinerile persoanelor angajate sau invitate in cadrul emisiunii au incalcat: – pe latura sociala – necesitatea unei informari corecte si obiective a opiniei publice -pe latura legala – normele privitoare la dreptul la viata intima, familiala si privata, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informatiile de interes public( Legea nr.544/2001, Legea nr.677/2001, art.10 din CEDO) si tinand cont de Recomandarea nr.13 din 10 iulie 2003 a Comitetului de Ministri din statele membre ale Consiliului Europei privind difuzarea de informatii de catre mass-media in legatura cu procedurile penale.

DECLARATIA prin care PARLAMENTUL cere DEMISIA lui BASESCU, trimisa la Consiliul European

► Emisiunea din data de 19.06.2014 ora 21:30 a adus la cunostinta opiniei publice, faptul ca Laura Codruta Kovesi s-a ocupat de protectia personala a domnului Traian Basescu si a familiei sale…; Kovesi ar trebui ea sa se aresteze, ori singura….pentru faptul ca a musamalizat acum dosarul asta timp de cateva zile bune (…) … Kovesi a incercat sa matraseasca dosarul asta, sa-l inchida, sa-l ingroape”;Doamna Kovesi a facut obiectul unor dezvaluiri de presa. si viata amoroasa a facut obiectul unor fotografii. ..Laura Kovesi, sefa DNA, sa inceteze minciuna (…)Este acuzata ca a luat mita pentru a interveni in favoarea lui Sandu Anghel. …Anul trecut in noiembrie a avut o intalnire de taina cu un judecator de la inalta Curte, instanta unde trebuia sa se judece recursul lui Bercea. Judecatorul cu pricina este nimeni altul decat Horia Valentin selaru, fostul sau consilier….in parcare…Asta-i intalnire de mafioti, intre golani, intre mafioti, eventual intre niste securisti care schimba niste informatii, dar in niciun caz intalnire intre reprezentantii cei mai inalti ai justitiei independente din Romania

►Informatiile astfel prezentate de emisiunea Sinteza Zilei , nu au o baza reala si reiese cu certitudine faptul ca au fost facute doar cu scop defaimator.

Reamintim ca saptamana trecute DNA a deschis o serie de proceduri legale. Una fiind sesizarea Consiliului National al Audiovizualului referitor la emisiunile Antena 3. DNA a facut urmatoarele precizari in acest caz:

Mondo News iti recomanda si: STENOGRAME BOMBA IN CAZUL LUI MIRCEA BASESCU: Avem filmarea cand zici ca dai banii lui Traian

►De asemenea, procurorul sef DNA a sesizat, la data de 24.06.2014 Consiliul National al Audiovizualului si a solicitat sa se constate ca au fost incalcate prevederile Deciziei nr.220/2011 privind Codul de reglementare al continutului audiovizual, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul Audiovizualului), in cadrul Emisiunii „Sinteza zilei” difuzate de postul Antena 3 la data de 19.06.2014, deoarece nu au fost prezentate in mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul imprejurarilor despre care s-au facut afirmatii si nu a fost prezentat impartial si cu buna credinta niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii.

►Asa zisul material jurnalistic prezentat in cadrul emisiunii s-a grevat, de fapt, pe urmarirea in locuri publice a procurorului sef al DNA, cu unic scop de a surprinde imagini care apoi au fost prezentate trunchiat, pentru a putea sustine denigrarea sub toate modalitatile si pentru a-i fi stirbita autoritatea, prin afirmatii mincinoase.

►De altfel, prezentarea ca fiind conspirativa a unei intalniri pe strada dintre doua persoane, indiferent ca sunt sau nu sunt fosti colegi, prieteni sau nu, reprezinta o forma de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.

►in acest context s-a solicitat ca in cadrul verificarilor efectuate, sa se constate ca afirmatiile formulate in cadrul emisiunii sunt total mincinoase si contin elemente de natura sa aduca grave atingeri reputatiei profesionale si impartialitatii cu care procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie isi exercita atributiile de conducator si reprezentant al acestei institutii.

►3. De asemenea, in nume personal, doamna Laura Codruta Kovesi, la data de 25.06.2014, a inregistrat la instanta de judecata actiunea in daune morale impotriva persoanei juridice S.C. ANTENA 3 S.A. , precum si a persoanelor fizice Gadea Mihai, Ciuvica Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Razvan, moderator, respectiv invitati, pentru afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

In actiunea deschisa in istanta de Kovesi este inserat si scriptul emisiunii in care s-au facut afirmatiile considerate defaimatoare.

►Astfel, Mugur Ciuvica: A ingropat dosarul legat de spalarea de bani cu terenurile lui Casuneanu. Noi am facut plangere penala si domnul selaru este cel care a dat NUP peste NUP, a confirmat toate NUP-urile si a ramas ‘neinceperea urmaririi penale’, domnul selaru este in cea mai mare masura omul de incredere al lui Traian Basescu in Parchete, domnul selaru este omul trimis de Basescu in seara tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase, cel trimis acolo, el era sef mare prin parchet. E, el personal s-a dus acasa la Adrian Nastase dupa tentativa de sinucidere ca sa se asigure probabil ca chiar a fost o tentativa de sinucidere acolo. Deci e om de casa, omul in care Traian Basescu avea maximum de incredere in afara de sefi, ca nu putea sa se duca direct Morar sau Kovesi;

Realizator: Dar el este gropar sau procuror ca asta tot ingroapa, aia ingroapa…

Mugur Ciuvica: El este gropar, fost procuror, actualmente inalt Judecator la fel de inalta Curte.
Realizator: Vreau sa dau dezvaluirea promisa, dezvaluirea lucrata astazi de Bianca Nae cu privire la aceasta intalnire conspirativa si alte elemente ce sunt de interes public cu privire la doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, ce ia dosarul lui Iacobescu inca din 2011 cand el descoperise relatia dintre Bercea Mondial si Mircea Basescu de bani, de mita, de spaga, de influentare a magistratilor si alte relatii ale lui Bercea Mondial cu magistratii. Materialul!

Reporter: Viata sentimentala a procurorului Laura Codruta Kovesi a facut deliciul presei inca din urma cu 7 ani. Presa scria ca ofiterul desemnat de catre SPP pentru a-i fi sofer se ocupa si de problemele casnice ale acesteia. De exemplu jurnalistii au surprins imagini cu soferul SPP-ist care ii ducea rufele murdare la curatat.
Am incercat sa aflam ce spune despre aceste acuzatii. Daca zilele trecute explica tacticoasa la televizor cum e cu coruptia la nivel inalt, azi sefa DNA si-a inghitit limba.

S-a ascuns in spatele biroului de presa a institutiei desi acuzatia care i-a fost adusa o privea personal.

Oportun, neoportun Codruta Kovesi este in acest moment intr-o grava incompatibilitate, ea fiind cea care coordoneaza institutia ce desfasoara o ancheta ce o vizeaza direct. Este acuzata ca a luat mita pentru a interveni in favoarea lui Sandu Anghel. Anul trecut in noiembrie a avut o intalnire de taina cu un judecator de la inalta Curte, instanta unde trebuia sa se judece recursul lui Bercea. Judecatorul cu pricina este nimeni altul decat Horia Valentin selaru, fostul sau consilier. Procurorul care a ingropat un alt dosar delicat pentru Traian Basescu, ALRO. Kovesi nu a explicat nici pana azi intalnirea cu pricina insa acuzatiile aduse capata o noua conotatie.

Realizator: Daca Mircea Basescu a vehiculat numele lui Traian Basescu, numele Laurei Codruta Kovesi si alte nume in promisiunile de trafic de influenta, nu cumva doamna Kovesi este in incompatibilitatea, cum corect spunea Bianca Nae in acest material? Se poate investiga doamna Kovesi pe sine daca a vorbit cu Mircea Basescu despre acest caz?

Bianca Nae: Nu, si nici nu poate fi anchetata de un procuror care-i este ierarhic subordonat. Este o premiera din punctul asta de vedere si juristii cu experienta spun ca doamna Kovesi nu poate fi anchetata decat de un procuror superior in grad, respectiv de domnul Nitu. Dumneaei, astazi nu a vrut sa spuna absolut nimic. in mod normal, aceasta ancheta ar trebui mutata practic de la DNA pentru ca nimeni din DNA nu va indrazni sa o citeze pe sefa Kovesi intr-un dosar penal, sa fim realisti! Faptul ca nu a iesit cu un punct de vedere, sa spuna: am luat bani, nu am luat bani, ce spune Bercea nu e adevarat. Dumneaei are o calitate in acest dosar? Nu stim. Iar faptul ca se ascunde in spatele biroului de presa …. mi se pare inadmisibil.

Realizator: Ce motive de intalnire, pentru intalniri din astea conspirative, exista pentru procurorul sef al DNA sa se intalneasca cu un judecator de la inalta Curte?
Bianca Nae: in parcare.

Mugur Ciuvica: Niciun motiv. Asta-i intalnire de mafioti. Nu poti sa te intalnesti, procuror general sef cu judecator de la inalta Curte in parcare.

Mugur Ciuvica: Asta e intalnire intre golani, intre mafioti, eventual intre niste securisti care schimba niste informatii, dar in niciun caz intalnire intre reprezentantii cei mai inalti ai justitiei independente din Romania.

Realizator: Cutremurul abia a inceput, doamnelor si domnilor. Ce vedem noi acum, in mod evident este doar inceputul. intrebarea este ce trebuie facut ca acest cutremur sa nu acopere adevarata caracatita, pentru ca ea in mod evident este uriasa si duce pana sus, la presedintele Romaniei.

Foto: RFI