KOVESI: Este o amenintare ca ar putea fi modificata competenta DNA. Politicul face presiuni prin declaratii

Kovesi, despre acuzatiile Elenei Udrea: Nu e prima oara cand suspectii fac afirmatii denigratoare la adresa mea

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat duminica seara, in studioul B1 TV, ca ultimul an a fost unul al provocarilor pentru Directia Anticoruptie, atat din perspectiva legislativa si a functiilor de conducere, cat si din punct de vedere tehnic, stiut fiind faptul ca in perioada urmatoare trebuie implementate cele doua coduri.

“A fost un an al provocarilor pentru DNA. A venit o echipa noua cand am preluat conducerea si am continuat investigarea dosarelor la nivel inalt. A fost o provocare si din perspectiva legislativa si din cea a functiilor de conducere. Si din punct de vedere tehnic este un an tot al provocarilor, avem de implementet doua coduri”, a declarat procurorul-sef al DNA.

DNA a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui RADU MAZARE despre procurori

Kovesi a atras atentia ca datorita investigatiilor din ultima perioada, ar putea exista o tentatie pentru politicieni de a modifica structura DNA si de a schimba atributiile structurii si a mentionat ca o presiune din partea politicului ar putea fi exercitata prin declaratiile pe care le fac politicenii, insa a completat ca procurorii “sunt obisnuiti” cu astfel de declaratii.

“Datorita investigatiilor din ultima perioada va exista o tentatie a politicenilor de a modifica structura si de a schimba atributiile pe care le are aceasta structura. O presiune din partea politicului poate fi prin declaratiile pe care le fac politicenii, dar care ne lasa reci, suntem obisnuiti. Ne-am lovit de o oarecare opozitie, e stiut faptul ca toate avizele au fost respinse in ultima perioada, a fost o vointa unitara de a bloca aceste masuri preventive”, a afirmat Kovesi. 

Citeste si: Acuzatiile DNA la adresa lui Horea Uioreanu

Procurorul-sef al DNA a confirmat ca sunt  “amenintari” ca ar putea fi modificata competenta DNA, insa considera ca nu ar trebui sa existe un astfel de proiect, atata timp cat DNA a fost un exemplu european de lupta impotriva coruptiei.

“Exista o amenintare ca ar putea fi modificata competenta Directiei Anticoruptie. Nu cred ca ar trebui sa existe un astfel de proiect si nicio intentie de modificare in acest sens. DNA a fost un exemplu european de lupta impotriva coruptiei. Nu am discutat acest subiect cu nimeni din Ministerul Justitiei. Nu stiu sa existe acest proiect. Si daca s-ar reorganiza Directia, oamenii nu pot fi dati afara asa, pur si simplu”, a adaugat Laura Codruta Kovesi.