KOVESI: NU exista o actiune deschisa pe numele lui BASESCU. Ce spune de BICA si GEORGESCU

LAURA CODRUTA KOVESI, TRAIAN BASESCU, ALINA BICA, DNA, HORIA GEORGESCU, ACTIUNI DNA, PROCUROR SEF DNA

LAURA CODRUTA KOVESI, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat, miercuri, la Radio Romania Actualitati ca “este imuna” la acuzatiile ca DNA lasa tara fara oameni de afaceri, politicieni, primari, si a respins ideea ca lupta anticoruptie sperie investitorii: “Sunt foarte multi oameni de afaceri care ne felicita pentru lupta anticoruptie, pentru ca contribuim la transparentizarea mediului de afaceri”.

Intrebata daca fostul presedinte, TRAIAN BASESCU, are un dosar deschis la DNA, LAURA CODRUTA KOVESI a negat. “Nu exista o actiune deschisa pe numele domnului BASESCU”, a precizat KOVESI.

CITESTE SI: KOVESI a lamurit situatia PENALA a premierului VICTOR PONTA

Intrebata despre colaborarea DNA cu SRI, colaborare denumita “binom toxic” de unele voci publice, LAURA CODRUTA KOVESI a spus ca “prefer sa fiu partenera cu institutii ale statului roman decit prietena cu inculpatii”. Sefa DNA a spus, legat de colaborarea cu serviciile secrete, ca “peste 90% din dosarele inregistrate la DNA au la baza sesizari de la persoane si institutii, si 5% vin pe autosesizari plecate de la informatii de la serviciile secrete, nu doar SRI”.

In ceea ce priveste inculparea fostilor sefi ai ANI si DIICOT, HORIA GEORGESCU si ALINA BICA, LAURA CODRUTA KOVESI a spus ca “nu trebuie culpabilizata o intreaga institutie pentru faptele unui conducator. Raspunderea e personala”.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI despre relatia cu generalul FLORIAN COLDEA de la SRI

LAURA CODRUTA KOVESI a respins din nou informatia ca si-ar dori sa candideze pentru postul de presedinte al Romaniei: “nu-mi doresc sa ocup pozitia de presedinte nici in 2016, nici altadata. Anul acesta voi avea vechime de 20 de ani in magistratura. Preocuparea primordiala pentru mine e sa-mi duc la final mandatul, sa fim la fel de eficienti in lupta anticoruptie”.

Sursa foto: realitatea.net