KOVESI: Sunt platite sume enorme pentru hartuirea procurorilor DNA

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, acuza existenta unor “campanii platite de hartuire si de decredibilizare a DNA”. Potrivit sefei DNA, atacurile din ultima perioada, precum acuzatiile de plagiat a lucrarii sale de doctorat, “sunt sustinute cu bani multi”, informeaza agentiile de presa.

“Sunt atacuri foarte agresive in ultima perioada de timp asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetam. Aceste atacuri sunt pentru a intimida procurorii dar este si o campanie agresiva pentru ca s-au platit sume de bani si comisioane de succes pentru decredibilizarea DNA. Sunt campanii de hartuire a procurorilor DNA. Atacurile facute in ultima vreme de inculpatii din dosare indica acest lucru”, a declarat Kovesi.

“In niciun caz nu ne intimideaza, dar scopul urmarit este decredibilzarea DNA. Sunt convinsa ca atacurile din ultima vreme, sustinute cu bani multi, au acest scop”, a precizat sefa DNA. Kovesi a fost intrebata despre declaratiile facute recent de fostul premier Victor Ponta, apotrivit carora s-a intalnit cu Kovesi in anul 2011 la o crama care ii apartinea lui Sebastian Ghita.

Amintim ca Sebastian Ghita a depus un autodenunt la Parchetul General in care sustine ca el, alaturi de mai multi demnitari ai statului, a participat in anul 2012 la masluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Ulterior depunerii sesizarii, Ghita a precizat ca ar fi incalcat legea pentru ca era prieten cu actualul procuror sef al DNA.

Sursa foto: realitatea