La BATAIE stam BINE! ROMANIA a castigat cateva zeci de MEDALII la Campionatul European de Karate

Romania a castigat 30 de medalii (13 de aur, 10 de argint si 7 de bronz) si conduce detasat in clasamentul pe medalii dupa primele doua zile de intreceri ale Campionatului European de Karate WUKF, organizat la Cluj-Napoca, informeaza Agerpres.

Presedintele Federatiei Romane de Karate WUKF (FRK WUKF), Liviu Crisan, a declarat ca isi doreste foarte mult ca Romania sa recastige Campionatul European, dupa ce in primele doua zile a cucerit 30 de medalii.

“Este al 9-lea campionat european al WUKF si am reusit sa aducem la Cluj 26 de tari, cu 1.846 de sportivi. Pana acum este foarte bine, am trecut de doua zile grele. Maine (sambata – n.red.) vom mai avea o zi foarte grea, competitia copiilor, si duminica vom avea finalele. Sunt optimist pentru romani. Fiind in Romania, am putut sa inscriem mai multi copii pe fiecare categorie si sunt optimist, pentru ca imi doresc foarte mult sa recastigam titlul european, pierdut anul trecut in fata Italiei”, a spus Liviu Crisan.

In perioada 6-9 aprilie, in Complexul Sportiv Cluj Arena – Sala Polivalenta se desfasoara cea de-a IX-a editie a Campionatului European de Karate WUKF All Ages, organizat de Federatia Romana de Karate WUKF.

“Dupa primele doua zile de concurs, in care au fost peste 800 de competitori, cadeti, veterani, juniori si seniori, clasamentul este urmatorul: Romania are 13 medalii de aur, 10 de argint, 7 de bronz; Slovacia – 6 de aur, 3 de argint, 7 de bronz; Italia – 5 aur, 4 argint, 9 bronz; Danemarca – 4 de aur, 8 de argint, 1 bronz; Polonia – 3 aur, 2 argint, 2 bronz.

Categoriile de cadeti si veterani s-au incheiat si premiat. Urmeaza mini-cadetii si copiii, iar finalele de juniori si seniori vor avea loc duminica”, a declarat Andrei Constantin, purtator de cuvant al Federatiei Romane de Karate WUKF.

Sursa foto: dej24.RO