La initiativa primarului RARES MANESCU, Centrul Cultural European Sector 6 face demersuri pentru a fi inclus in Reteaua Europeana a Centrelor Culturale

La initiativa primarului RARES MANESCU, Centrul Cultural European SECTOR 6 a facut demersurile necesare pentru ca viitorul Centru Cultural Multifunctional ce isi va desfasura activitatea in sediile fostelor Cinematografe Favorit si Giulesti sa fie inclus in Reteaua Europeana a Centrelor Culturale.

Scopul actiunii este acela de a dezvolta un mai bun dialog intercultural cu partenerii europeni, de a realiza schimburi de experienta si de a atrage finantari necesare vietii culturale a SECTORULUI 6.

In raspunsul primit de la oficialii europeni este stipulata conditia desfasurarii activitatilor culturale in spatii adecvate, lucru ce va deveni posibil o data cu renovarea si refacerea celor doua cladiri. De altfel, PRIMARIA SECTORULUI 6 a prevazut in bugetul pentru anul 2016 suma de 7,9 milioane de lei pentru inceperea lucrarilor de modernizare a Cinematografului Favorit.

Cele doua foste cinematografe au trecut in administrarea Consiliului Local al SECTORULUI 6 conform HCGMB 213/26.11.2015, iar PRIMARIA SECTORULUI 6 va demara in curand procedurile de renovare a celor doua cladiri, astfel incat spatiile sa devina propice desfasurarii unor programe culturale si educative.

In ceea ce priveste Reteaua Europeana a Centrelor Culturale, aceasta fost infiintata in anul 1994, iar obiectivele sale sunt: implementarea unui serviciu de retea profesionala pentru centre culturale la nivel european; promovarea, comunicarea si incheierea de parteneriate interculturale, in special prin construirea de parteneriate locale intre centre culturale din tarile europene; promovarea dialogului intre centrele culturale cu perspective europene si mondiale. In prezent, in Retea sunt inscrisi membri din 12 tari europene, iar alte 7 tari sunt reprezentate de membri asociati.

Sursa foto: primarie6