LA MULTI ANI GICA HAGI! REGELE implineste astazi 51 de ani – VIDEO

GHEORGHE HAGI implineste, vineri 5 februarie, frumoasa varsta de 51 de ani. “Regele” GICA HAGI este considerat unul dintre cei mai buni decari pe care i-a dat fotbalul mondial in intreaga sa existenta. Titulatura de legenda si aura de fotbalist genial au fost castigate de GHEORGHE HAGI  in special datorita golurilor memorabile pe care le-a inscris pe cele mai mari stadioane ale lumii de-a lungul impresionantei cariere.

Acum, GHEORGHE HAGI conduce unul dintre cele mai importante proiecte din fotbalul romanesc, Academia Hagi, iar formatia pregatita de el Viitorul, se afla pe locul 2 in Liga 1, la trei puncte de lider.

“Regele” GICA HAGI si-a inceput cariera la Farul Constanta, in 1982. A urmat transferul la Sportul si ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, in Supercupa Europei.

In 1990, Real Madrid platea 4 milioane de dolari STELEI, un record la acea vreme, iar GHEORGHE HAGI ajungea in capitala Spaniei, unde a jucat doi ani. Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar dupa Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani. Cea mai buna perioada din cariera lui GICA HAGI a fost la Galatasaray, el fiind si acum extrem de iubit de turci.

GHEORGHE HAGI a evoluat pentru Galatasaray in perioada 1996-2001, jucind in 167 de partide si marcind 79 de goluri in toate competitiile. Alaturi de gruparea turca, Hagi a cistigat, ca jucator, patru titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999 si 2000) si doua cupe ale Turciei (1999 si 2000). De asemenea, in 2000, alaturi de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA si Supercupa Europei.

La nationala, GICA HAGI a jucat intre 1983 si 2000, bifind 125 de meciuri si 35 de goluri, fiind golgeterul all-time. Ca antrenor, GHEORGHE HAGI a pregatit nationala Romaniei, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timisoara si Viitorul.

10 LUCRURI INEDITE PE CARE PUTINI LE STIU DESPRE GHEORGHE HAGI:

1. Golul sau din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competitiei.

2. GHEORGHE HAGI a absolvit ASE-ul, iar cind a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat.

3. Obisnuia sa isi taie jambierele si juca cu picioarele goale in ghete, sustinind ca asa simte mai bine mingea.

4. GICA HAGI e singurul antrenor din istoria moderna a fotbalului romanesc, adica dupa 1946, care a primit nationala pe miini, in 2001, fara sa mai antreneze vreo echipa de club

5. Exista un oras in Japonia cu numele “Hagi”, care are o populatie de aproximativ 50.000 de locuitori.

6. In 1993, la 6 km de Constanta, GICA HAGI a fost la un pas de o tragedie, scapind teafar dupa ce s-a rasturnat cu masina pe cimp.

7. Primul cadou primit de ziua sa de care isi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la parinti cind a implinit 3 ani.

8. Brinza cu rosii este mincarea preferata a lui GICA HAGI.

9. Elvis, Beatles si Bob Marley sint artistii preferati ai lui GHEORGHE HAGI.

10. A avut o mare surpriza dupa retragerea din activitate intr-un avion in zbor spre Australia. Pilotul a anuntat ca la bord se afla fostul mare fotbalist GICA HAGI, iar toata lumea a aplaudat.

Ziua de 5 februarie este una importanta in fotbalul mondial. Pe linga GHEORGHE HAGI, alti mari fotbalisti sau fosti fotbalisti isi serbeaza astazi ziua: Cristiano Ronaldo (31 de ani), Neymar(24), Cesare Maldini (83), Carlos Tevez (32), Giovanni van Bronckhorst(41), Sven-Goran Eriksson(68).

Sursa text: romaniansoccer, gsp, prosport