“LA TEATRALE CU MATALE!”, la a VIII-a editie

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti va gazdui vineri, incepand cu ora 12.00, cea de-a opta editie a Festivalului de Teatru pentru Copii si Tineri ”LA TEATRALE CU MATALE!”, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, evenimentul reuneste trupe alcatuite din elevi ai scolilor generale si liceelor din Sectorul 6, copii si adolescenti atrasi de lumina reflectoarelor.

Citeste si: DGASPC Sector 6 a sarbatorit Ziua Copilului la Conacul Golescu

 Promovand arta ca mijloc de terapie si dezvoltare comportamentala, proiectul „LA TEATRALE CU MATALE!” isi propune sa indrume copiii si tinerii din toate categoriile sociale pe drumul care duce la descoperirea si afirmarea personalitatii. Cursurile de teatru organizate gratuit de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, cu ajutorul voluntarilor, le ofera beneficiarilor o sansa de a transmite un mesaj prin intermediul metodelor si tehnicilor de teatru. 

Citeste si: Un numar de 900 de femei vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii

“Cuprinsi de lumea misterioasa si fascinanta a teatrului, copiii invata pe de o parte sa-si exprime emotiile, sentimentele, iar pe de alta parte, descopera o lume ideala, numai a lor. Cortina Festivalului «La teatrale cu matale!» s-a ridicat intaia oara in urma cu opt ani, succes total inregistrat in randul beneficiarilor, avand efecte pozitive asupra micilor participanti, acestea fiind doar cateva dintre motivele pentru care acest proiect inedit are continuitate”, afirma sursele citate.

Juriul este alcatuit din actori profesionisti si specialisti in domeniul protectiei copilului. Gazdele Festivalului vor oferi cadouri micilor artisti.

Sursa foto: protectiacopilului6.ro