La unitatea de ingrijire a arsilor grav de la FLOREASCA a fost angajat PERSONAL MEDICAL

La unitatea de ingrijire a arsilor grav din Spitalul de Urgenta Floreasca au fost angajati cinci medici si 35 de cadre medii, a declarat, vineri, prof dr Ioan Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie, informeaza Agerpres.

El a precizat ca toti cei angajati urmeaza sa faca cate o luna stagiu de pregatire, incepand cu 1 februarie, in trei centre din Franta — Lille, Bordeaux si Paris.

“Noi nu avem la ce sa ne raportam in Romania si evident ca apelam la experienta colegilor. (…) Pana la inceputul lunii aprilie speram sa fie toti rulati in cadrul acestui program si sa putem sa demaram cu personal calificat care sa stie sa foloseasca echipamentele si sa poata monitoriza in deplina siguranta pacientii. Au fost angajati dupa patru sesiuni. S-a organizat concurs, oamenii s-au angajat, au vazut ca munca este grea, au vazut ca remuneratia este necorespunzatoare pentru o munca atat de grea si responsabila si au plecat. Dupa doua-trei luni am facut inca un concurs, apoi iarasi un concurs in toamna si in iarna un nou concurs. Acum iarasi ne-au mai plecat vreo sase persoane”, a explicat Lascar lipsa personalului.

El a adaugat ca cei care vor face cursuri de specializare in Franta vor semna un contract, astfel incat vor fi obligati sa lucreze in Spitalul Floreasca ”macar trei ani”.

Prima unitate moderna de ingrijire a bolnavilor arsi grav a fost inaugurata in luna aprilie, la Spitalul de Urgenta Floreasca. Unitatea are sase paturi si se adreseaza in exclusivitate pacientilor adulti cu arsuri profunde pe 50% din suprafata corpului. De asemenea, dispune de un aparat unic in Romania care realizeaza o presiune crescuta a oxigenului si oxigeneaza tesuturile, un aparat radiologic complex, mobil, un “rinichi” artificial, dar si un sistem de telemedicina.

MS a contribuit cu banii necesari pentru dotarea cu echipamente, instrumentar si partea de infrastructura IT, toate paturile fiind monitorizate permanent si sub supraveghere video. Suma alocata a fost de aproximativ 4.000.000 de euro.

 Sursa foto: agerpres