LABORATOARELE DE INFORMATICA a doua scoli din Sectorul 6, echipate cu LAPTOPURI DE ULTIMA GENERATIE

Asociatia pentru promovarea schimburilor economice si culturale ale Romaniei cu Taiwan “ROTA” a donat joi 33 de LAPTOPURI DE ULTIMA GENERATIE pentru LABORATOARELE DE INFORMATICA ale Scolii Gimnaziale nr. 117 si ale Scolii nr. 176 “Sfintii Constantin si Elena”, a anuntat vineri printr-un comunicat de presa Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, Primaria Sectorului 6 a facilitat si a sustinut Asociatia in procesul de identificare a institutiilor scolare cu dotari insuficiente ale LABORATOARELOR DE INFORMATICA. Fondurile pentru derularea unor astfel de proiecte au fost primite de la Ministerul de Externe al Taiwanului, prin intermediul Reprezentantei Taipeiului la Bratislava.

Directoarele celor doua unitati de invatamant s-au aratat foarte multumite de noile echipamente. “Calculatoarele pe care le avem in prezent sunt depasite ca tehnologie. Vom folosi laptopurile pentru a dota laboratorul de informatica al scolii”, a declarat directorul Scolii Gimnaziale nr. 117, Adriana Stoica. “Copiii au mare nevoie de aceste computere”, a adaugat, la randul sau, directorul Scolii nr. 176, Daniela Tapardea.

Citeste si: CALCULATOARE PERFORMANTE pentru inca o SCOALA din Sectorul 6

“Competentele digitale sunt foarte importante in prezent si vor deveni esentiale in viitor. Fara echipamente adecvate, copiii nostri nu vor putea sa se dezvolte corespunzator in era digitala. Am sprijinit si voi sprijini demersurile care isi propun sa imbunatateasca accesul la educatie si utilizarea unor instrumente inovatoare in procesul educational”, a declarat primarul Sectorului 6, RARES MANESCU.

Citeste si: CALCULATOARE de ULTIMA GENERATIE, pentru doua SCOLI din Sectorul 6

“Este cunoscut faptul ca Taiwanul este un nucleu al inovatiei si al tehnologiilor performante la nivel mondial. Tocmai de aceea, o directie importanta de actiune a asociatiei ROTA este de a implementa cat mai multe proiecte educationale si de a face accesibile copiilor tehnologiile informationale, ajutandu-i astfel sa se familiarizeze cu mijloacele care vor contribui la dezvoltarea lor ca adulti”, a afirmat Cristina Neacsu, reprezentant al asociatiei.

La eveniment a participat si o delegatie a Reprezentantei Taiwanului la Bratislava, condusa de Andrew Chang.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6