LACUL VACARESTI ar putea primi saptamana viitoare statutul de Parc Natural

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Constanta, ca spera ca pana marti sa existe toate avizele necesare astfel incat sa poata fi adoptata o hotarare de guvern privind transformarea LACULUI VACARESTI in PARC NATURAL.

“Marti mai e ceva important – stiti ca a votat Consiliul General al Municipiului Bucuresti transformarea LACULUI VACARESTI intr-un PARC NATURAL si marti sper sa avem toate avizele sa dam hotarare de guvern. Nu o sa concuram cu Delta Dunarii in Bucuresti, dar e bine pentru ca e un proiect pe care si Rovana Plumb si europarlamentarii care se ocupa de mediu si alte persoane l-au cerut de multi ani”, a declarat premierul.

Citeste si: Statutul de ARIE NATURALA PROTEJATA al zonei VACARESTI, discutat de CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a dat, marti, aviz favorabil pentru ca suprafata de 183 de hectare a LACULUI VACARESTI sa poata fi declarata de Guvern PARC NATURAL.

Citeste si: O parte din Lacul Vacaresti va fi declarata parc natural. CGMB a dat aviz favorabil

PARCUL NATURAL VACARESTI urmeaza sa obtina statutul de arie naturala protejata de interes national. Pentru acest lucru este necesara o hotarare de guvern care va cuprinde atat Studiul de Fundamentare Stiintifica si avizul favorabil al Academiei Romane, cat si hotararea CGMB.

In raportul de specialitate al proiectului inclus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti se precizeaza ca statutul de arie naturala protejata contribuie la conservarea unor habitate naturale importante sub aspect floristic si faunistic si la mentinerea caracterului perisagistic si recreativ.

Sursa foto: activenews.ro