Lacul Vacaresti: Proiecte aiuristice pe bani publici

In ultima vreme apar tot felul de proiecte referitoare la Lacul Vacaresti din Bucuresti. Fara a cunoaste destinatia acestui lac, PDL-ul premiaza un proiect care nu are legatura cu realitatea.

Lacul Vacaresti a fost construit cu un scop precis; este un loc in care ar trebui sa ajunga apa atunci cand au loc inundatii, fiind rezerva pentru Lacul Morii. Amenajarea si schimbarea destinatiei acestui lac, reprezinta o cheltuiala imensa pe care ar trebui sa o suporte primaria. Bun, facem parc, dar asta ar insemna daramarea digurilor si amenajarea altui lac. Despre asa ceva nu se vorbeste. Terenul actualului Lac Vacaresti constituie o tinta pentru investitorii care vor avea grija sa profite de acest loc.

Era suficient ca PDL-ul sa premieze un proiect de montare a bordurilor celebre pe toata lungimea malurilor si dotarea lor cu banci, luminate ecologic, investitia fiind si in acest caz infiorator de mare.

Pe cand un proiect de secare a lacului Herastrau si transformarea lui intr-un parc? De ce nu? In Romania totul este posibil.

Foto: Mondo News