Lacurile Tei si Floreasca vor deveni un adevarat PARADIS: Piscina, porturi turistice si sala polivalenta

Din 2015, bucurestenii vor beneficia de o noua zona de relaxare cu piscina, porturi turistice si sala polivalenta. Primaria Capitalei a facut un nou pas pentru realizarea circuitului turistic pe lacurile Tei si Floreasca.

Primaria Capitalei a demarat licitatia pentru un manager de proiect pentru investitia “Amenajare Circuit Turistic pe lacurile Floreasca si Tei ( si zona adiacenta lor)”. Valoarea totala a investitiei este de 88.355.487,98 lei, din care 23.519.736,61 lei reprezinta fonduri europene. Pentru managerul de proiect bugetul pus la dispozitie de Municipalitate este de 372.000 lei (83.000 euro). 

Planul de amenajare a lacurilor Tei si Floreasca prevede construirea a sase porturi pentru vaporase turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcatiuni de mici dimensiuni si a doua amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. In plus proiectul prevede si construirea unei sali polivalente de 260 metri patrati, cu 360 de locuri. In cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarela ciclo-pietonala si patru kilometri de piste pentru pietoni si biciclete.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), care va realiza acest proiect, va achizitiona un vaporas turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar si 40 de caiace si 100 de barcute si hidrobiciclete. Cladirile pentru servicii si sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solara, la fel ca si vaporasul.

Primaria Capitalei isi propune ca prin acest proiect sa creasca numarul turistilor care vin in Bucuresti cu cel putin 15% si a duratei sejurului cu cel putin 10%. “Data de finalizare a implementarii proiectului este 12.06.2015”, se precizeaza in caietul de sarcini al proiectului.   Cu toate acestea, in bugetul Primariei Capitalei pentru acest an sunt prevazuti pentru aceste proiect doar 1,5 milioane lei (337.000 euro).

sursa foto: tramclub.org