Lady Gaga, data in judecata pentru plagiat

Cantareata americana Lady Gaga a fost actionata in justitie sub acuzatia de plagiat de artista franceza Orlan. Orlan o acuza pe Lady Gaga ca s-a inspirat din universul sau artistic atunci cand a compus albumul “Born This Way”.

Lady Gaga a fost actionata in justitie de cantareata franceza Orlan, artista franceza in varsta de 66 de ani sustinand ca albumul “Born This Way” este un plagiat al “universului ei marcat de hibridare”. Daunele solicitate se ridica la suma de 31,5 milioane de dolari americani.

Pe coperta discului “Born This Way”, lansat in 2011, Lady Gaga a pozat cu excrescente pe frunte si pe umeri, in aceeasi ipostaza fiind surprinsa si in videoclipul care a dat numele  albumului.

Orlan a solicitat justitiei franceze,  la Tribunalul din Paris, sa interzica difuzarea vidoclipului  si sa opreasca vanzarea albumului “Born This Way”. Orlan este reprezentata de casa de avocatura “Dutilleul – Francoeur”. Interesant este si faptul ca Lady Gaga si Orlan se afla sub contract cu aceeasi casa de discuri, Universal Music France.

Sursa foto:  sverigesradio.se