LANT UMAN pentru salvarea INSTITUTULUI CANTACUZINO

Aproape 200 de studenti la Medicina, dar si angajati ai INSTITUTULUI CANTACUZINO, au iesit sambata in strada si au format un LANT UMAN in jurul institutului pentru a trage un semnal de alarma asupra situatiei acestuia.

Este al doilea protest organizat in ultima luna de studenti, care spun ca, fara resurse financiare si licente pentru vaccinuri si cu salariile intarziate, INSTITUTUL CANTACUZINO este aproape de faliment.

De asemenea, studentii sustin ca intrarea institutului in faliment ar fi o problema pentru intreaga societate pentru ca odata cu acesta avea de suferit si centrele de referinta unde se fac analize petru boli rare.

Citeste si: NICOLAE BANICIOIU: Solutia pentru “CANTACUZINO“ este de a RESTRUCTURA, de a relua LICENTELE pentru VACCINURI

”In momentul de fata, in lipsa oricarei finantari, salariile majoritatii angajatilor nu au mai fost platite de foarte multa vreme. Salariatii eu si ei casa, familie, copii si in aceste conditii este posibil sa nu poata sa reziste fara bani o lunga perioada de timp. Pe masura ce timpul trece si alti colegi de-ai nostri vor pleca. Asta este un lucru foarte rau pentru ca ei au fost pregatiti si zeci de ani, sunt foarte buni in domeniile lor si avem nevoie de ei, noi, toata tara”, a spus profesorul universitar Mircea Ioan Popa.

Citeste si: ANGAJATII de la Institutul CANTACUZINO protesteaza in fata GUVERNULUI

”In cazul in care istitutul nu va fi sustinut, atunci noi vom pierde pe cel putin patru linii. Una dintre linii este diagnosticul microbiologic de inalta calitate, o alta este legata chiar si de invatamantul universitar si postuniversitar. Este un institut care, prin diagnostic si prin centrele de referinta este angrenat la toate institutiile importante din lume. Fara indoiala, am putea pierde in cercetare. Insa, trebuie sa recunosc, cercetarea, in momentul de fata, pare sa fie sustinuta. Si am pierde din nou daca institutul ar disparea si nu ar mai exusta posibilitatea ca el sa produca vaccinuri”, a mai explicat prof. univ. dr. Mircea Ioan Popa.

Sursa foto: epochtimes-romania.com