LARISA IORDACHE, vicecampioana mondiala la sol

Gimnasta LARISA IORDACHE a luat, duminica, medalia de argint in finala de la sol, la Campionatul Mondial de la Nanning (China). Anterior, IORDACHE s-a clasat pe locul 5 in finala de la barna, dupa ce a cazut de pe aparat.

Larisa Iordache a intrat a doua in finala de la sol, evolutia ei fiind notata cu 14,800, cu care a obtinut medalia de argint. Medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles (SUA, 15,333), iar cea de bronz sportivei Aliya Mustafina (Rusia, 14,733).

Tot duminica, in finala la barna, Larisa Iordache s-a clasat pe locul 5 dupa ce a cazut de pe aparat. Vineri, ea a cucerit medalia de argint la individual-compus, aceasta fiind prima medalie a probei pentru Romania dupa 7 ani. De asemenea, in aceeasi finala, Stefania Stanila s-a clasat pe locul 19.

La barna, LARISA IORDACHE a intrat a sasea in finala, dar a cazut de pe aparat, evolutia ei fiind notata cu 14,066, cu care s-a clasat pe locul 5. Medalia de aur a fost castigata de Simone Biles (SUA) 15,100, urmata pe podium de Bai Yawen (China) 15,033 si de Aliya Mustafina (Rusia) 14,166.

Citeste si: LARISA IORDACHE ESTE VICECAMPIOANA MONDIALA LA GIMNASTICA

Joi, Cristian Bataga s-a clasat pe locul 19 in finala la individual-compus, iar miercuri, echipa feminina s-a clasat pe locul 4 in finala probei, castigata de SUA, in timp ce echipa masculina a incheiat pe locul 12 in calificari, ratand finala.

La Campionatul Mondial de la Nanning (China), desfasurat intre 3 si 12 octombrie, au participat peste 600 de sportivi din 74 de tari. Competitia a programat finale pe echipe, la individual-compus, dar si pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

OCTAVIAN BELLU SI MARIANA BITANG NU MAI SUNT ANTRENORII LOTULUI OLIMPIC FEMININ DE GIMNASTICA

Primele 24 de echipe clasate in calificari, printre care si cele ale Romaniei, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competitie preolimpica din care primele patru clasate vor obtine “biletele” pentru Rio.