Laszlo Balint, dat afară! UTA Arad l-a înlocuit cu un antrenor experimentat

Laszlo Balint a fost demis, marți dimineață, din funcția de antrenor al formației UTA Arad. Oficialii echipei din vestul țării au anunțat deja numele înlocuitorului său. Mircea Rednic este noul tehnician al arădenilor.

“În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun – chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei – ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere. Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!”, au anunțat arădenii.

“Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Mircea Rednic, care va prelua banca tehnică a echipei UTA începând de astăzi, contractul întinzându-se până la sfârșitul sezonului 2023-2024. Îi mulțumim domnului Rednic – fotbalist și antrenor cu rezultate deosebite pe plan național și internațional – că a acceptat această provocare, îi dorim mult succes în realizarea obiectivelor. Mircea Rednic va fi prezentat astăzi!”, se arată în comunicatul oficial remis presei de UTA Arad.

Mircea Rednic va trebui să redreseze rapid echipa pentru că peste numai două zile va juca un meci extrem de important împotriva echipei Universitatea Cluj, partidă contând pentru semifinalele Cupei României. În plus, arădenii speră ca noul antrenor să-i ajute să evite retrogradarea din prima ligă la finele sezonului în curs.

Mircea Rednic a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului 2023-2024. Antrenorul în vârstă de 61 de ani le-a mai antrenat pe Standard Liege, Gent, Mouscron, Rapid București, FCM Bacău, Al-Nasr FC, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo București, Alania Vladikavkaz, Khazan Lankaran, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiești, CFR Cluj, Ai-Faisaly, Poli Iași și Viitorul Constanța.

Sursa foto: aradon