Laszlo Borbely, despre anuntul facut de Antonescu: Este vorba de un calcul progmatic

Vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, sambata, pentru agentia Mediafax, cu referire la anuntul facut de presedintele PNL Crin Antonescu, potrivit caruia nu va mai candida la Presedintie, ca, in opinia sa, este vorba de un “calcul progmatic” al acestuia, dar si al PNL, care cauta, alaturi de PDL, un candidat capabil sa invinga candidatul PSD la Cotroceni.

“E un calcul pragmatic. In primul rand, domnul Crin Antonescu, PNL de fapt, a cam pierdut alegerile, a obtinut un rezultat sub asteptari. Au date, sondaje, ca ar avea mai putine sanse sa castige Presedintia. Deci e un calcul al PNL, care, impreuna cu cei de la PDL, cauta un alt candidat, care sa il bata pe candidatul PSD. Probabil ca anuntul vine si dupa discutiile cu PDL”, a spus Borbely.

KLAUS IOHANNIS: A fost gestul unui mare om politic, CRIN ANTONESCU a intarit partidul

Acesta a adaugat ca, in acest moment, scena politica romaneasca inregistreaza o situatie unica dupa 1990, intrucat mai sunt doar cateva luni pana la alegerile prezidentiale si nu sunt cunoscuti candidatii la Presedintie.

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat, sambata, ca nu va candida la Presedintia Romaniei si ca pune capat si interimatului pe care il are la conducerea acestei formatiuni politice.

CRIN ANTONESCU nu va mai candida la alegerile prezidentiale

“Vreau sa anunt o decizie legata de candidatura la presedintia Romaniei: stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, conturul, experienta politica necesara, ideile, vizunea, si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD sa nu puna mana pe Presedintia Romaniei”, a precizat Antonescu.

El a aratat ca stie, in acelasi timp, foarte bine clasa politica romaneasca, cunoaste dreapta romaneasca si pe toti cei care revendica aceasta titulatura, cunoaste presa romaneasca si modul in care se produc si se desfac pe piata opinii si curente de opinie.

Antonescu a mai spus ca nu va candida la alegerile prezidentiale pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor acceptat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.