LASZLO BORBELY: Portofoliul obtinut de CORINA CRETU este rezultatul unei LIPSE DE DIALOG in politica interna

Presedintele Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor, LASZLO BORBELY, considera ca portofoliul Politicii Regionale in viitoarea Comisie Europeana obtinut de CORINA CRETU este rezultatul unei LIPSE DE DIALOG in politica interna.

“Putea fi un portofoliul mai bun, putea fi un portofoliu mai slab. Din pacate, rezultatul deciziei presedintelui Comisiei a fost si e in lumina reactiilor din Romania. In loc sa fi fost un consens in a sprijini o candidatura si toata lumea sa fi facut lobby pe linia lui, sa primeasca Romania un portofoliu cat mai puternic… din pacate n-a fost asa. (…) Un guvern, o coalitie are dreptul sa numeasca un candidat si evident sa si existe dialog intre diferitele institutii ale statului, care din pacate nu a existat nici acum. Rezultatul acestui portofoliu si importanta lui este al acestei lipse de comunicari. Putea fi si mai rau. Trebuie sa ne multumim. Politica regionala este importanta, dar, evident, era mai bine sa fie concentrat pe adevarata dezvoltare regionala acolo unde sunt si acele programe in derulare care ne intereseaza foarte mult”, a declarat miercuri LASZLO BORBELY, citat de Agerpres.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nominalizarea CORINEI CRETU este un rezultat FOARTE BUN pentru Romania

El sustine ca “ar trebui ca toata clasa politica sa traga concluziile pentru perioada urmatoare, pentru ca alte tari care nu sunt la nivelul Romaniei, care e a saptea tara, au obtinut portofolii mai importante decat Romania”.

“Ii dorim succes doamnei Cretu si eu cred ca va putea face fata, dar a lipsit acest dialog in politica interna”, a adaugat Borbely.

Citeste si: VICTOR PONTA: Fac apel catre toti europarlamentarii romani sa o SPRIJINE pe CORINA CRETU

CORINA CRETU va detine portofoliul Politicii Regionale in viitoarea Comisie Europeana, potrivit anuntului facut miercuri de presedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat intr-o conferinta de presa componenta Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.