LASZLO BORBELY: PROPUNEREA pentru MINISTERUL CULTURII va reprezenta atat cultura MAJORITATII, cat și a MINORITATILOR

PROPUNEREA UDMR pentru functia de ministru al Culturii va reprezenta cu cinste atat cultura MAJORITATII, cat si cultura MINORITATILOR, a declarat miercuri, vicepresedintele politic al UDMR, BORBELY LASZLO.

“Vom avea o candidatura care acum, a doua oara, din punct de vedere constitutional, nici nu se poate respinge, dar vom avea un candidat, eu sper, care va demonstra ca si pana acum am avut ministri ai Culturii buni si in continuare vom avea un candidat care sa reprezinte cu cinste atat cultura MAJORITATII, cat si cultura MINORITATILOR”, a precizat LASZLO BORBELY.

Citeste si: DARIUS VALCOV, propunerea premierului Ponta pentru Ministerul Bugetului. UPDATE

El considera ca BIRO ROZALIA nu a fost acceptata de presedintele TRAIAN BASESCU din motive subiective, adaugand ca notorietatea nu trebuie sa fie un criteriu pentru candidatul la aceasta pozitie guvernamentala.

“Eu cred ca trebuie sa fie un ministru bun. Eu am o anumita experienta si stiu, cel care ajunge in fruntea unui minister trebuie sa fie in primul rand un bun organizator, un bun manager — si asta cateodata nu se intelege — si mai putin politician (…). Sigur vom avea o alegere potrivita”, a mai spus BORBELY LASZLO, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, UDMR va face in zilele urmatoare o noua PROPUNERE pentru portofoliul MINISTERULUI CULTURII, aratand ca pana acum liderii formatiunii “au fost plecati”.

Citeste si: VICTOR PONTA: Propunerile pentru Cultura si Buget, la SFARSITUL LUNII. Vreau sa-i fac o SURPRIZA lui Basescu

Presedintele TRAIAN BASESCU a respins la 1 august nominalizarea UDMR pentru MINISTERUL CULTURII, BIRO ROZALIA, considerand ca aceasta este “nepotrivita”. Tot atunci, seful statului a folosit acelasi argument pentru a nu accepta nominalizarea lui CLAUDIU MANDA de la PSD pentru functia de ministru al Bugetului.