Laszlo BORBELY se RETRAGE de la VARFUL UDMR

Laszlo Borbely, vicepresedintele politic al UDMR, a anuntat vineri, la un post de televiziune din Targu Mures, ca in 2016 nu va mai candida pentru un nou mandat in Parlament, iar in 2015 nu va mai dori nici functia de vicepresedinte in cadrul Uniunii.

“In ceea ce-i priveste pe greii din UDMR, cei care am dus greul in UDMR si am fost mai multi targumureseni, nu numai Marko Bela, Frunda Gyorgy, ci si Kelemen Attila si altii. In ceea ce ma priveste, Marko Bela e activ in politica, dar cred ca gandeste la fel, nu neaparat pentru ca vrem sa iesim din politica de mana, nu doar ca acceptam aceasta stare de fapt, dar eu nu am avut niciodata in ultimii ani, slava Domnului, o impresie ca nu as fi destul de puternic in UDMR sau ca pierd teren.

Nu asa se pune problema (…) In ceea ce ma priveste, eu din 2015, nu e un secret, nu voi candida la o noua pozitie de vicepresedinte in UDMR, asta se stie in UDMR. A fost decizia mea, nu a altora si din 2016 nu voi candida pentru un nou post de parlamentar. E ceva ce se stie in UDMR. Deci sa fie foarte clar pentru cei care gandesc ca uite, domnule, astia grei nu vor sa lase (puterea, n.r.). Am fost foarte conservatori noi, cei din Mures, pentru ca din ’90 suntem cam aceeasi parlamentari’, a sustinut Laszlo Borbely la postul StiiTV.

Citeste si: Antonescu: Cum sa ai incredere intr-un premier care il prefera pe Kelemen Hunor in locul lui Klaus Johannis