Laszlo Tokes a citat o expresie antimaghiara extrem de vulgara

Laszlo Tokes a uimit ziarisitii prezenti la conferinta de presa de dupa realegerea sa ca presedinte CNMT. Eurodeputatul a vorbit despre anumite inscriptii sovine din Transilvania, citand doua dintre acestea: “Afara cu ungurii!” si una care nu poate fi reprodusa din cauza vulgaritatii.

Tokes nu putea scapa ocazia de a vorbi despre retragerea ordinului Steaua Romaniei: “Aceasta decoratie am crezut ca mi-a fost oferita datorita rolului meu si drept o recunoastere a rolului Timisoarei. Acum vad ca aceasta recunoastere nu a fost sincera. Eu in 1989 m-am ridicat pe o parte impotriva comunismului, pe de alta parte impotriva asupririi national-comuniste, si uite ca acum sunt facut antiroman. Eu nu sunt antiroman, dimpotriva, am fost primul care in Parlamentul Europei am ridicat cuvantul pentru vlahii din Timoc”, a spus presedintele CNMT.

“Ma simt jignit prin aceasta campanie care se duce impotriva mea, dar pe undeva ma gandesc ca aceasta campanie nu pe mine ma descalifica, ci pe cei care au dat comanda, pe Ponta plagiatorul si pe comisia pesedista (Consiliul de onoare al Ordinului Steaua Romaniei – n.r.)”, a continuat Tokes.

“Ei fac din mine o imagine de dusman al romanilor in ochii romanilor, si unii chiar cred acest lucru, dar nu eu sunt tinta, ci comunitatea maghiara care doreste autonomia. Vorba aia, bate pastorul si se imprastie turma, cum scrie in Biblie, asa se procedeaza in cazul meu”., a mai spus eurodeputatul.

Tokes a vorbit despre “otravirea atmosferei antimaghiare”, dand exemple doua inscriptii, “Afara cu ungurii!” iar cealalta una extrem, de vulgar.