LASZLO TOKES a semnat PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA

LASZLO TOKES, considerat principalul personaj care a determinat izbucnirea Revolutiei din Decembrie 1989, a semnat sambata PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA, la un sfert de secol de la lansarea acesteia, spunand ca si dupa 25 de ani actul este inca actual.

Europarlamentarul a semnat documentul la sediul Societatii Timisoara, el apreciind ca membrii acesteia au ramas consecventi in lupta impotriva comunismului.

Citeste si: Amintiri despre comunism, dupa 20 de ani

“Proclamatia are o actualitate deosebita, din pacate, si dupa 25 de ani pentru ca trebuie sa continuam aceasta lupta anticomunista. Este adevarat ca in cazul meu, personal, accentul s-a mutat de la anticomunism la lupta pentru interesele nationale ale maghiarilor. Noi, ca si comunitate minoritara, am suferit in dubla masura asuprirea comunista din timpul lui Ceausescu si respectiv in perioada post comunista, dar aceasta nu inseamna ca nu ma aflu si nu sunt solidar impotriva luptei anticomuniste. (…) Apreciez ca membrii Societatii Timisoara au ramas consecventi in ceea ce priveste lupta impotriva comunismului”, a spus europarlamentarul LASZLO TOKES, potrivit romaniatv.net, care citeaza Mediafax.

Citeste si: Miting la Timisoara pentru sustinerea Punctului 8 din Proclamatie

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro