LASZLO TOKES acuza proiectul de AUTONOMIE al UDMR: O intelegere intre Ponta si Hunor

Eurodeputatul Fidesz Laszlo Tokes sustine ca deja exista un proiect de autonomie a Tinutului Secuiesc si ca are rezerve asupra seriozitatii demersului UDMR, apreciind ca acesta este o diversiune, iar Victor Ponta si Kelemen Hunor s-au inteles sa adune voturi din partea secuilor.

„Ceea ce face dubios acest proiect de lege este faptul ca exista deja un proiect pentru autonomia maghiarilor din Romania. UDMR de ce deschide un nou proiect? Dupa parerea mea, acest proiect constituie un act de diversiune, inainte trebuia sa stam la masa in cadrul unui dialog maghiaro-maghiar si sa nu fie diversiune in cazul nostru”, a spus Laszlo Tokes, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: Proiectul privind AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC este un ACT CONSTITUTIONAL, legal si legitim 

Europarlamentarul Fidesz explica care este motivul lansarii acestui proiect, avansand ideea unui pact intre UDMR si PSD, informeaza adevarul.ro.
„Motivul este ca domnul Kelemen Hunor si domnul Victor Ponta s-au inteles sa adune voturile din partea secuilor si hai sa aruncam acest proiect de lege care ar starni simpatie din partea maghiarilor pentru Kelemen Hunor si pentru Victor Ponta, care foloseste exemplul lui Traian Basescu si tot mai des se plimba prin secuime si stie ca voturile pentru Kelemen Hunor vor fi folosite in campania electorala. Deci, presupun ca exista un pact intre UDMR si PSD, de aceea indraznesc Kelemen Hunor si UDMR sa faca un astfel de scandal in jurul autonomiei“, a mai precizat Tokes.

CITESTE SI: PROIECTUL DE AUTONOMIE A TINUTULUI SECUIESC: Ce spun politicienii 

Sursa foto: adevarul.ro