Laszlo Tokes ar putea ramane fara decoratia Steaua Romaniei

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca o decizie privind ridicarea ordinului Steaua Romaniei europarlamentarului Laszlo Tokes va fi luata in Consiliul  de Onoare al Ordinului National, care isi va stabili membrii in data de 19 septembrie, in Adunarea Generala, care se va reuni la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

“Acum sunt 7 cavaleri care au solicitat Cancelariei Ordinelor ridicarea inaltei decoratii domnului Tokes. Pentru data de 19 septembrie, Cancelaria Ordinelor a convocat cavalerii pentru Adunarea Generala care sa stabileasca membrii Consiliului de Onoare. Odata cu stabilirea Consiliului de Onoare, imediat va fi sesizat Consiliul cu cele 7 solicitari de ridicare a ordinului domnului Tokes”, a declarat seful statului.

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Ordinului Steaua Romaniei, a cerut oficial, joi, retragerea decoratiei acordate lui Laszlo Tokes in anul 2009, cu prilejul aniversarii a douazeci de ani de la Revolutie.

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri, dupa sedinta CExN a PSD, ca toti membrii conducerii PSD decorati cu “Steaua Romaniei” s-au asociat demersului europarlamentarului Corina Cretu privind solicitarea de retragere a distinctiei lui Laszlo Tokes.

Foto: Cotidianul