Laszlo Tokes: Cine vrea sa ia inapoi Steaua Romaniei sa vina la Timisoara

laszlo-tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes a predat, duminica, Bisericii Reformate din Timisoara medalia “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler si ordinul prin care i-a fost conferita, spunand ca, daca vreo persoana doreste sa ii ia inapoi distinctia, sa mearga la Timisoara, informeaza Mediafax.

Laszlo Tokes a facut referire, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Bisericii Reformate din Timisoara, unde a izbucnit Revolutia din Decembrie 1989, la distinctia “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, primita in anul 2009 de la presedintele Traian Basescu.

“Sa vina la Timisoara, daca vrea cineva sa ia inapoi distinctia Steaua Romaniei in grad de Cavaler”, a spus Tokes.

Europarlamentarul a predat Bisericii Reformate din Timisoara, pentru a le pastra, atat medalia, cat si ordinul de conferire a acestei distinctii, semnat de presedintele Traian Basescu in anul 2009.

In 27 iulie anul acesta, Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrarile Universitatii de Vara “Balvanyos”, ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca “un sistem de cooperare nationala”, astfel incat sa ofere “protectorat” Transilvaniei, “asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud”.

In noiembrie, membrii Consiliului de Onoare al Ordinului “Steaua Romaniei” au decis sa propuna presedintelui Traian Basescu retragerea distinctiei oferite europarlamentarului, declara Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.

Sursa foto: adevarul.ro