Laszlo Tokes, europarlamentarul care a luat-o pe aratura

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, in plenul Parlamentului European (PE), ca secuii din Tinutul Secuiesc sunt pe cale sa devina minoritari pe propriul teritoriu, asa cum s-a intamplat cu tatarii in Peninsula Crimeea si a cerut ajutor UE pentru obtinerea autonomiei.

Tokes a precizat ca la Targu-Mures a avut loc, luni, o manifestatie a minoritatii maghiare “impotriva politicii de asimilare a Guvernului roman”. Secuii din Tinutul Secuiesc “sunt pe cale, precum tatarii din Peninsula Crimeea, sa devina o minoritate pe propriul teritoriu”, a mai spus Tokes, care a cerut Parlamentului European si celorlalte institutii europene sa-i ajute pe secui sa obtina autonomia.

In primul rand vrem sa-i aducem aminte domnului Tokes care este Articolul 1  din Constitutia Romaniei care suna astfel: 

ARTICOLUL 1

(1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.
(2) Forma de guvernamant a statului roman este republica.
(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.
(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale.
(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Citeste si: Kelemen Hunor nu are habar cand sunt Zilele Limbii si Culturii Nationale 

Acestea fiind spuse revenim si ii reamintim lui Tokes Laszlo ca Tinutul Secuiesc pe care il vrea autonom este teritoriu romanesc si ar trebui sa stie deja acest lucru. Ii mai amintim si ca la marsul NEAUTORIZAT de aseara de la Targu Mures au fost doar 37 de secui autohtoni, restul erau niste extremisti Jobbik veniti din Ungaria, unde, atentie, sunt interzisi, si alti cativa “invitati” din Catalunya si din alte zone.

Astfel, nu putem decat sa ne gandim ca domnul Laszlo Tokes a luat-o pe aratura (n.red. o expresie romaneasca deloc ofensatoare si foarte veche care exprima momentul cand un om nu mai gandeste limpede), desi acest lucru s-a petrecut cu mult timp in urma. In atare conditii, il rugam pe Tokes Laszlo sa nu mai incerce sa isi mai faca reclama pe spatele unui miting neautorizat si in fata unor persoane care nu stiu cum sta treaba la fata locului (n.red. membrii Parlamentului European)  pentru ca stim ca vor urma alegeri europarlamentare si ca a fost invitat sa candideze (n.red. asta pentru ca pana si UDMR-ul l-a exclus de listele sale de la viitoarele alegeri!) pe listele partidului maghiar Fidesz (n.red. partidul la putere vecina), deci trebuie sa demonstreze ca este un maghiar adevarat.

Iar Tokes Laszlo sa nu se mai intrebe de ce i-a fost retrasa distinctia Steaua Romaniei in grad de Cavaler pentru ca motivele sunt mai mult decat evidente. Un om politic din Romania care vorbeste astfel despre propria sa tara nu merita astfel de decoratii. 

In loc de incheiere, ii comunicam o informatie de ultima ora lui Tokes Laszlo. Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat, in urma cu putin timp, ca va cere INTERZICEREA Partidului Jobbik pe teritoriul tarii noastre! Motivul: antecedentele si picatura de aseara de la Targu Mures care a umplut paharul si justifica aceasta actiune!

Sursa foto: realitatea.net