Laszlo Tokes nu se afla pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a anuntat ca Laszlo Tokes a fost exclus de pe lista Uniunii pentru alegerile europarlamentare din 2014.

“Cu partidul lui Laszlo Tokes (PPMT – n.r.) eu nu cred ca avem despre ce sa discutam. UDMR va avea lista la aceste alegeri, deci, daca gasim un punct de colaborare, desigur numai despre lista UDMR putem sa discutam si, conform legii, fiecare persoana care apare pe lista noastra trebuie sa fie obligatoriu membru UDMR”, a declarat Kovacs Peter.

Kovacs Peter a amintit ca, la alegerile din 2009, Tokes a fost primul pe lista UDMR insa, in prima zi dupa alegeri, a intors spatele Uniunii.

“Noi, in 2009, am colaborat cu Tokes Laszlo, a fost primul pe lista UDMR si, in prima zi dupa alegeri, a intors spatele UDMR. Asta inseamna, de fapt, tradare, la asta s-a referit domnul presedinte Kelemen Hunor. In momentul de fata, exclud varianta ca Tokes Laszlo sa fie pe lista UDMR, chiar si dansul a afirmat ca nu crede in acest lucru”, a explicat Kovacs.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata ca nu exclude colaborarea cu alte partide, insa a mentionat ca nu le va oferi un loc celor care au abuzat de increderea partidului.