Laszlo Tokes va participa la europarlamentare de pe listele Fidesz

Laszlo Tokes  a acceptat oferta partidului de guvernamant din Ungaria, Fidesz, de  a candida la alegerile europarlamentare pe listele sale.

Liderii Fidesz l-au invitat pe Tokes sa candideze pe listele partidului la alegerile europarlamentare din 25 mai. Seful de cabinet al lui Tokes, Szilagyi Zsolt, a confirmat cu jumatate de gura ca europarlamentarul va anunta in perioada urmatoare acceptul de a candida in tara vecina.

„Oficial nu s-a schimbat nimic. Nu a refuzat. Nu a dat inca o declaratie in acest sens, dar se pare ca va accepta oferta celor de la Fidesz. In zilele urmatoare vom anunta mai multe”, a declarat Szilagyi Zsolt, pentru stiripesurse.ro.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a propus, la inceputul anului, formarea unei coalitii intre toate formatiunile maghiare din Romania, insa „UDMR nu a avut nevoie de voturile simpatizantilor PPMT”. UDMR le-a facut astfel pe plac partenerilor de guvernare si nu l-au inclus pe Tokes Laszlo pe listele proprii pentru alegerile europarlamentare. In acest context, lui Tokes i s-a propus sa candideze in Ungaria, pe listele partidului condus de Orban Viktor. Liderii PPMT au sustinut varianta candidaturii lui Tokes Laszló in Ungaria si pentru a nu periclita sansele UDMR de intrare in Parlamentul European.

Citeste si: Laszlo Tokes, europarlamentarul care a luat-o pe aratura