LAURA CODRUTA KOVESI a facut cateva PRECIZARI importante despre dosarul lui SORIN OPRESCU

Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a oferit, marti, cateva precizari importante referitoare la ARESTAREA PREVENTIVA a primarului general SORIN OPRESCU pentru LUARE de MITA .

„Nu s-a aplicat procedura flagranta, conform Codului de procedura penala. (…) El a fost citat de catre procurori imediat dupa comiterea infractiunii care este presupusa ca s-a comis. A fost citat cu mandat de aducere. Persoana care a oferit aceasta suma de bani nu are calitatea de denuntator, ci suspect. A fost propus sub masura arestului la domiciliu.

CITESTE SI: AVOCATUL LUI SORIN OPRESCU: DENUNTURILE AR FI TREBUIT APROFUNDATE. NU ESTE UN OM INVINS

Dosarul a fost deschis in primavara acestui an, ca urmare a unor plangeri din partea a 2 persoane fizce, daca nu ma insel la sfarsitul lunii martie. Se vor verifica toate probele. Sigur ca la finalul anchetei se va stabili ce fapte s-au comis. E o ancheta in derulare, nu putem oferi mai multe amanunte.

Ordonanta de retinere a fost emisa la 12.33 timp in car s-a efectuat o perchezitie, s-au adus la cunostinta invinuirile, e important ca procurorii au resepctat toate dispozitiile legale.

CITESTE SI: DOSAR SORIN OPRESCU: CINCI PERSOANE, ARESTATE PREVENTIV, IAR DOUA IN AREST LA DOMICILIU

Ce se intampla in spatiul politic pe noi nu ne intereseaza din punct de vedere juridic. Cand suntem sesizati cu o plangere suntem obligati sa le investigam. Informatiile care vin de la SRI sunt cu caracter secret sau strict secret”, a declarat LAURA CODRUTA KOVESI.

Primarul general al Capitalei SORIN OPRESCU a fost ARESTAT PREVENTIV, duminica, fiind acuzat de LUARE de MITA.

Sursa foto: gandul