LAURA CODRUTA KOVESI a primit premiul GDS pe anul 2014

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a primit joi premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS) pe anul 2014, ca o recunoastere a eficientei si profesionalismului de care a dat dovada DNA in LUPTA impotriva CORUPTIEI.

“Cred ca acest premiu nu mi se datoreaza doar mie, se datoreaza si celor doi colegi cu care sunt aici, domnul Nistor si domnul Iacob, cu care impreuna formam echipa manageriala a DNA. Dar, in egala masura, acest premiu revine fiecarui coleg din DNA. Pana la urma, DNA nu este un om, DNA este o institutie matura, profesionista, in care lucreaza oameni care cred in simboluri. Rolul meu ca si conducator de institutie, impreuna cu cei doi colegi, este sa imprimam o strategie, sa fixam niste prioritati, insa eforturile si rezultatele obtinute de DNA sunt obtinute prin munca tuturor procurorilor din DNA”, a declarat LAURA CODRUTA KOVESI.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI: DOSARUL EADS a fost DETONAT! Dezvaluiri SOC ale sefei DNA 

KOVESI a subliniat ca, in prezent, in DNA au ramas procurorii care cred ca numai prin munca si corectitudine pot schimba ceva in Romania, iar unii isi dedica chiar si viata personala pentru a solutiona un numar foarte mare de dosare.

“Anul 2014 a fost unul dificil datorita faptului ca presiunile pe activitatea DNA au fost extrem de mari, uneori chiar presiuni pe persoane din DNA, dar atacurile au vizat in special institutia. Cu toate acestea, procurorii si-au continuat treaba, au fost solidari, au lucrat in echipa si au crezut in niste valori extrem de importante, in lege, in corectitudine si in profesionalism”, a mai spus LAURA CODRUTA KOVESI.

CITESTE SI: “CUTREMURUL” LAURA CODRUTA KOVESI a acordat un interviu pentru NEW YORK TIMES 

Procurorul sef al DNA a multumit membrilor GDS pentru sustinerea constanta pe care DNA a avut-o din partea societatii civile.

“Vreau sa va asigur ca vom continua in acelasi fel. Suntem imuni la atacuri, suntem imuni la tot felul de incercari de decredibilizare a activitatii noastre si de fapt raspunsul nostru va fi in a investiga in continuare dosare importante si a incerca sa dovedim cat mai multe fapte de coruptie”, a subliniat LAURA CODRUTA KOVESI. 

Sursa foto: realitatea.net