LAURA CODRUTA KOVESI a vorbit despre cazul lui GABRIEL OPREA: JUSTITIA este BLOCATA

Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a declarat ca votul dat luni de plenul Senatului, in urma caruia GABRIEL OPREA a ramas cu imunitate, a fost un vot politic, care a blocat indeplinirea actului de justitie.

Kovesi a facut declaratiile inainte sa intre in sediul CSM, miercuri dimineata. Procurorul sef al DNA a reamintit ca in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina ar trebui sa mai fie cercetate si alte persoane, printre care si fostul sef DIPI. Dosarul a fost blocat de votul dat luni in Senat, iar DNA a reactionat imediat, prin intermediul unui comunicat de presa, subliniind faptul ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit.

“Am venit doar sa imi sustin colega (procurorul de caz, n.red.). Este un vot politic care blocheaza justitia”, a declarat Laura Codruta Kovesi la intrarea in sediul CSM. Aceasta a reamintit ca Gabriel Oprea nu mai poate fi cercetat acum pentru ucidere din culpa. “O mama ramane sa astepte”, a subliniat Kovesi, referindu-se la mama politistului Bogdan Gigina.

Totodata, sefa DNA a reamintit ca “au mai fost astfel de precedente”, facand referire directa la “dosarul fostul ministru de Externe Corlatean Titus”, deschis dupa ce “mii de oameni n-au putut sa voteze” la alegerile prezidentiale din 2014. “Votul politic a blocat si acea investigatie”, a subliniat Laura Codruta Kovesi, refuzand sa raspunda si la alte intrebari adresate de jurnalisti in legatura cu cazul Oprea.

Sursa foto: realitatea