LAURA CODRUTA KOVESI, ATAC DUR la adresa CLASEI POLITICE: ESTE o INCERCARE de LIMITARE

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, LAURA CODRUTA KOVESI, a declarat duminica la ProTV ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si crede ca acesta este motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor.

Cred ca este o incercare de a limita atributiile procurorilor. Nu cred ca in Romania s-a inventat masura arestarii preventive in 2015, nici catusele nu au fost inventate acum. Cred ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si cred ca acesta este motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor“, a afirmat KOVESI, referitor la recentele initiative de a restrange modalitatile de arestare.

CITESTE SI:  KOVESI, invitata in Republica Moldova sa INCURAJEZE autoritatile in lupta ANTICORUPTIE

Ea a spus ca este dificil sa spuna daca actuala clasa politica sprijina sau nu lupta impotriva coruptie.

“Este foarte dificil de spus in conditiile in care la fiecare doua saptamani ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedura penala prin care se incearca limitarea atributiilor sau limitarea posibilitatilor de investigare. Mi-ar fi foarte dificil sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anticoruptie”, a mentionat KOVESI

CITESTE SI: LOVITURA PENTRU DNA! SENATUL a VOTAT modificarea CODULUI DE PROCEDURA PENALA

Am vazut cateva propuneri de modificare extrem de ciudate si de largi. De exemplu, o persoana care are o boala incurabila poate sa nu execute pedeapsa. Nu se defineste ce e o boala incurabila. Daca luam termenul din dictionar, o boala incurabila este o boala care nu se vindeca. Ai o alergie, poti sa furi cat vrei, ca nu te mai duci la puscarie“, a mai declarat KOVESI. 

Sursa foto www.agerpres.ro