LAURA CODRUTA KOVESI: Avem peste 4.800 de DOSARE IN LUCRU

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, LAURA CODRUTA KOVESI, a declarat ca peste 4.800 de DOSARE sunt IN LUCRU la DNA, fiind si cauze mari, complexe, care vizeaza persoane cu functii importante.

Sefa DNA a precizat ca va continua ritmul anchetelor desfasurate de procurorii anticoruptie si a admis ca sunt in lucru cauze care vizeaza persoane cu functii inalte.

“Da, cu siguranta. Este ritmul impus de un an si jumatate. Sunt peste 4.800 de DOSARE IN LUCRU. (…) Avem IN LUCRU DOSARE mari, complexe, care vizeaza persoane cu functii importante. Activitatea noastra nu se va opri, poate doar in perioada sarbatorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua in acelasi ritm, cu aceeasi eficienta, daca nu vor interveni schimbari legislative sau de alta natura. Cat vom fi lasati sa ne facem treaba, o vom face la fel de bine si eficient”, a afirmat Kovesi, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI: DOSARUL EADS a fost DETONAT! Dezvaluiri SOC ale sefei DNA

Referitor la asocierea ofensivei anticoruptie din ultima vreme cu campania electorala, ea a subliniat ca DNA a avut o activitate constanta tot anul.

“Nu a fost un numar mai mare sau dosare mai complexe instrumentate doar in campaniile electorale. In campania pentru europarlamentare am fost acuzati ca am lasat motorul relaxat, desi numarul de dosare instrumentate a fost aproximativ egal din februarie in mai. Deci nu era adevarat. Acum am fost acuzati ca am accelerat. E doar o chestiune de perceptie. Va dau date statistice. DNA a derulat cele mai multe actiuni in iunie si iulie, cand nu era campanie. In data de 4 iunie am avut 11 actiuni intr-o zi, la fel am avut in 28 mai. Nu aranjam noi cand vin denuntatorii, cand se ia mita, cand sunt trucate licitatiile. Actiunile se declanseaza strict pe baza probelor si a investigatiilor derulate”, a sustinut procurorul-sef.

Pe de alta parte, Kovesi a admis ca exista o ingrijorare permanenta in legatura cu eventuale modificari legislative in privinta competentelor si organizarii DNA.

Citeste si: “CUTREMURUL” LAURA CODRUTA KOVESI a acordat un interviu pentru NEW YORK TIMES

“Este o ingrijorare permanenta cand vedem ca persoane importante in stat ataca DNA din cauza anchetelor pe care le avem. Exista o temere ca s-ar putea face modificari legislative in privinta competentelor, organizarii DNA, a statutului procurorilor. Sa vedem daca in viitor aceste temeri vor mai exista”, a subliniat LAURA CODRUTA KOVESI.

Sursa foto: evz.ro