LAURA CODRUTA KOVESI: Avem propriul SERVICIU TEHNIC pentru INTERCEPTARI, nu toate sunt facute de SRI

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a declarat, miercuri, in cadrul unui interviu acordat Radio Romania Actualitati, ca in ceea ce priveste INTERCEPTARILE, acestea sunt facute si fara ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

LAURA CODRUTA KOVESI a declarat ca DNA are propriul SERVICIU TEHNIC prin care isi realizeaza INTERCEPTARILE.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI: CATUSELE nu au fost inventate de DNA

“In primul rand, autorizatia de interceptare a unei persoane se elibereaza de catre un judecator, care verifica si care stabiliste daca sunt intrunite conditiile legale. Pot sa va zic ca DNA are propriul serviciu tehnic prin care isi poate realiza interceptarile, nu in toate cazurile interceptarile pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Roman de Informatii, probabil este un element care nu se cunoaste foarte bine in public” a spus LAURA CODRUTA KOVESI.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI despre relatia cu generalul FLORIAN COLDEA de la SRI

Totodata, procurorul-sef al DNA spune ca peste 90 la suta dintre dosare provin din sesizari facute de persoane fizice sau juridice, si numai 5 la suta provin din informari de la SRI sau alte servicii de informatii.

“Faptul ca anumite dosare in care anumite activitati au fost sprijinite de SRI sunt mai mediatizate, poate duce la aceasta concluzie”, a mai spus LAURA CODRUTA KOVESI.

Sursa foto: enational.ro