LAURA CODRUTA KOVESI: CORUPTIA poate pune in pericol SECURITATEA statului

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat, marti dimineata, ca fenomenul coruptiei din Romania reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale.

“Fenomenul coruptiei, mai ales la nivel inalt, la nivelul conducerii institutiilor sau la nivelul persoanelor cu putere de decizie, pune in pericol securitatea statului”, a precizat Kovesi, comentand un avertisment in acest sens ce a venit din partea directorului SRI, George Maior.

Pe de alta parte, tot in contextul coruptiei la nivel inalt din Romania, Laura Codruta Kovesi a vorbit marti dimineata, la B1 TV, si despre dosarul Microsoft, spunand ca, in prezent, se desfasoara investigatii preliminare, s-a inceput urmarirea penala in rem si zilnic se fac audieri. Procurorii vor informa presa de indata ce vor demara urmarirea penala in personam.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: CORUPTIA la nivel inalt poate genera o criza similara celei din UCRAINA 

Sefa DNA a facut comentarii si pe marginea deciziei CCR de a declara neconstitutionala Legea 82/2012 privind retinerea datelor, cunoscuta sub numele de “Big Brother”. Laura Codruta Kovesi a explicat ca procurorii pot folosi toate datele stocate pana in prezent, dar nu mai pot face acest lucru de acum inainte, “ceea ce devine o problema”.

“E nevoie de o lege care sa reglamenteze aceste lucruri, pentru ca ajuta anchetatorii”, a spus Kovesi. De asemenea, sefa DNA a mentionat ca este necesara adoptarea unui proiect de lege in procedura de urgenta, prin care investigatorilor sa li se puna la dispozitie mai multe resurse, pentru a-si putea face treaba. 

CITESTE SI: Laura Codruta Kovesi: NICUSOR CONSTANTINESCU va fi dat in URMARIRE INTERNATIONALA 

Sursa foto: realitatea.net