LAURA CODRUTA KOVESI despre dosarul ALINEI BICA: DNA si DIICOT nu se afla in competitie

LAURA CODRUTA KOVESI, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat vineri ca institutia pe care o conduce si DIICOT nu se afla intr-o competitie. Kovesi a precizat ca subliniat ca dosarul in care a fost solicitata ARESTAREA PREVENTIVA  a sefei DIICOT nu are legatura cu vizita Alinei Bica la Paris cu Elena Udrea si a refuzat sa spuna daca aceasta sau Dorin Cocos sau alte persoane apropiate lor vor fi sau nu investigate in acest dosar.

LAURA CODRUTA KOVESI  a declarat ca alte trei persoane sunt vizate in acest dosar, dar ca identitatea acestora nu poate fi dezvaluita pana in momentul in care le vor fi aduse la cunostinta faptele.

CITESTE SI: UPDATE. CSM a incuviintat ARESTAREA PREVENTIVA a ALINEI BICA 

“In cursul audierilor am facut o noua propunere pentru un aviz CSM pentru arestare preventiva. A fost acordat aviz de arestare. As vrea sa precizez ca au aparut speculatii – DNA are in investigare acuzatii de coruptie a magistratilor, este singura institutie abilitata sa faca acest lucru. Dosarul NU a fost deschis in urma unui conflict personal sau institutional. Avem o colaborare foarte buna cu DIICOT. Nu suntem in competitie.

Cand colegi magistrati sunt suspecti de astfel de fapte nu trebuie sa aruncam culpa general pe toti membrii unei institutii. Si DNA a avut procurori suspecti de coruptie. Nici DNA, nici DIICOT nu insemna un om. Personal ii cunosc pe multi dintre procurorii DIICT. Si-au facut treaba. Fiecare trebuie sa raspunda personal”, a spus Kovesi.

Despre Alina Bica, Kovesi a precizat ca: “Este suspectata de coruptie, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Nu pot sa va dau alte detalii. Asteptam decizia instantei cu privire la arestarea preventiva. Ieri s-au extins cercetarile cu privire la alte trei fapte de coruptie, si a unor noi persoane. Nu pot sa fac publice numele persoanelor noi pentru ca unele dintre ele nu au fost inca informate.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU despre retinerea sefei DIICOT si posibila implicare a ELENEI UDREA in dosar 

Nu cercetam persoane in functie de calitatea de demnitar, ci in functie de probe. Nu as putea sa spun ca am fost sau nu surprinsa (n.r. de cazul Alina Bica). Am avut o colaborare buna institutionala cu conducerea DIICOT. Apreciez foarte mult tot ce fac procurorii DIICOT”, a conchis sefa DNA.

Sursa foto: jurnalul.ro