LAURA CODRUTA KOVESI despre interceptarile DNA: Suntem pe drumul cel bun

Procurorul sef al DNA LAURA CODRUTA KOVESI a declarat, vineri la postul de radio RFI, ca intarirea Serviciului Tehnic al DNA e “pe drumul cel bun” si estimeaza ca acest departament va deveni complet operational in sase luni. Sefa DNA a spus insa ca daca Directia nu primeste cele zece milioane de euro cerute sau OUG nu va fi adoptata in Parlament, atunci va dura “ani de zile”. 

“Suntem pe drumul cel bun, daca pot sa spun asa. In acest moment, putem sa punem in aplicare mandatele de supraveghere tehnica, politistii care erau folositi pentru a instrumenta dosare penale au fost mutati o parte dintre ei la Serviciul Tehnic, pentru a reusi sa desfasuram aceste activitati. Am primit o suplimentare de 40 de posturi, asteptam ca procedurile administrative sa se deruleze, pentru a putea incepe o procedura de selectie”, spune LAURA CODRUTA KOVESI. 

CITESTE SI: KOVESI, DESPRE EXCEPTIA RIDICATA IN ANRP: INCRIMINAREA ABUZULUI IN SERVICIU – O OBLIGATIE ASUMATA IN URMA CU 13-14 ANI

Mutarea politistilor la serviciul de interceptari are insa efect asupra activitatii procurorilor pe care ii ajutau.   “Aceasta decizie din aceasta perspectiva va avea un efect asupra duratei solutionarii dosarelor. Avem procurori care au in lucru peste o suta de dosare, unii dintre ei au ramas singuri sa lucreze in aceste dosare, pentru ca politistii sunt folositi in alte activitati”, a explicat LAURA CODRUTA KOVESI pentru sursa citata.

Sursa foto: ADEVARUL