LAURA CODRUTA KOVESI ii raspunde lui TRAIAN BASESCU: Nu mi-a facut nimeni un FAVOR

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a afirmat miercuri seara, la postul Digi 24, ca a fost numita in functii de conducere pentru ca a avut rezultate bune si a subliniat nu i-a facut nimeni un FAVOR.

Intrebata daca este in functia de sef DNA datorita fostului presedinte TRAIAN BASESCU, LAURA CODRUTA KOVESI a explicat: “Am fost propusa in functie initial de doamna Monica Macovei si numita de domnul Traian Basescu. Am obtinut si cel de al doilea mandat de procuror general, iar in aceasta pozitie ma aflu pentru ca s-a facut o propunere de catre domnul Ponta si am fost numita in functie de domnul Traian Basescu. Cred ca aceasta propunere si aceasta numire la DNA s-a facut datorita faptului ca in mandatul de procuror general am avut rezultate foarte bune si practic am reformat institutia. Nu cred ca mi-a facut nimeni un favor”.

Citeste si: KOVESI: NU exista o actiune deschisa pe numele lui BASESCU. Ce spune de BICA si GEORGESCU

LAURA CODRUTA KOVESI a spus, referindu-se la declaratiile si criticile formulate de fostul presedinte privind activitatea DNA, ca ”fiecare poate sa spuna de vrea”, adaugand in acelasi timp ca relatia sa cu TRAIAN BASESCU a fost ”institutionala”.

“Este o tara libera, fiecare poate sa spuna ce vrea. (…) Cred ca la receptia de 1 Decembrie (n.r. — am vorbit ultima data). Am avut o relatie institutionala, nu am avut altfel de relatie. Doar chestiuni care tin de activitatea institutiei”, a mai spus LAURA CODRUTA KOVESI.

Citeste si: CNA va ANALIZA emisiunea de la B1 TV In care TRAIAN BASESCU s-a referit la DNA si ICCJ

Ea a sustinut ca afirmatiile facute de fostul sef al statului nu ii afecteaza pozitia. “Eu nu sunt emotionala in aceasta functie. Este o functie pe care trebuie sa mi-o exercit si trebuie sa fim rationali si sa respectam legea in ceea ce facem. Nu sunt in aceasta functie nici pentru a stabili prietenii, nici pentru a ma supara, nici pentru a lua personal criticile. Cred ca sunt mai multi oameni care critica ceea ce face DNA, ma critica pe mine personal. Daca este o critica constructiva foarte bine, daca nu, nu ne intereseaza”, a mai spus LAURA CODRUTA KOVESI.

Sursa foto: puterea.ro